Oldal kiválasztása

2011. október 22-én “Hagyomány és Természetismeret a Madárdal Tanösvényen” címen tartott előadást Fenyvesi László, a Duna Ipoly Nemzeti Park Dinnyési Fertő TVT természetvédelmi vezetője Dinnyésen aMadrádal ösvény számos stációját használva háttérként.
A programra szóló DINPI támogató jegy felnőtteknek 500 Ft/fő, gyermekeknek 250 Ft/fő volt, a megjelentek száma közel száz.
[nggallery id=179]
Kellemes október végi délután sétáltuk végig a több mint három kilométeres gyalogutat. A gyermekek nagy örömére madárgyűrűzés, nádtörés, páka égetés, racka etetés aktív pillanati tették mozgalmassá a hatórási szürkületbe belelógó programot.

2011. október 22. Vadliba húzás a Dinnyési fertőn – 101 fotó

1971. február 2-án írták alá az iráni Ramsarban a Ramsari Egyezményt, amelyben a kormányok a biológiai sokféleség megőrzése érdekében felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért. Az egyezmény mára a vizes területek általános védelmére irányuló világkonferenciává bővült. Magyarország 1979-ben írta alá a dokumentumot, s azóta huszonhárom különösen védett területet jelölt ki, köztük a Dinnyési Természetvédelmi Területet.

Korábbi tudósítások a Fertőről:
Kihajtás Napja 2011. április 16. szombat
Kihajtás Napja! 2010. április 24. szombat
Behajtási ínyencségek 2009. október 4. vasárnap