Oldal kiválasztása

Kedves Szülők!
Az ősz nemcsak az iskola / óvoda, hanem az influenzaszezon kezdetét is jelenti hazánkban. Mint bizonyára tudja, az influenza könnyen terjedhet emberről emberre. Mindazonáltal lépéseket teszünk azért, hogy csökkentsük az influenza terjedését a mi óvodánkban. Szeretnénk a normál működést biztosítani az influenza szezon idején is. Ehhez azonban az Önök segítségre is szükségünk van.
Szorosan együttműködünk az ÁNTSZ kistérségi intézetével, akik figyelik az influenza járványügyi helyzetét, és ennek alapján megpróbáljuk a legjobb lépéseket megtervezni az óvodánk folyamatos működésének fenntartása érdekében.
A következő dolgokban kérjük az Ön segítségét:
• Tanítsa gyermekét arra, hogy gyakran mosson kezet szappannal vagy alkohol alapú kéztisztító készítménnyel. Jó példát tud mutatni azzal, ha maga is ezt teszi.
• Tanítsa meg gyermekének, hogy ne ossza meg társaival az ételét, italát, mosatlan evőeszközeit. Szoktassa arra, hogy zsebkendővel takarja el a száját köhögéskor vagy tüsszentéskor. Ha nincs zsebkendője, akkor köhögéskor vagy tüsszentéskor használja a könyökhajlatát, karját, vagy ruhaujját.
• Ismerje fel az influenza jeleit és tüneteit. Az influenza tünetei a láz (38 °C vagy magasabb testhőmérséklet), köhögés, torokfájás, orrfolyás vagy orrdugulás, izom vagy izületi fájdalom, fejfájás, nagyfokú fáradtságérzés. Esetenként előfordulhat hányás és hasmenés is.
• Ne küldje a beteg gyermeket óvodába. Minden, az óvodában betegnek talált gyermeket haza kell küldenünk. Ilyenkor értesítjük Önt, hogy jöjjön a gyermekért.
• Tartsa a beteg gyereket otthon még legalább 24 órával a gyógyulás után, illetve azután, hogy lázcsillapító szerek nélkül sincs már láza. A lázas gyermek otthontartása csökkentheti azok számát, akik elkaphatják tőle a fertőzést.
• A Házirendben szereplő, gyermekekkel kapcsolatos egészségügyi szabályokat még fokozottabban tartsák be.
Az óvodában csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat!
Beteg, megfázott, gyógyszert, láz- vagy köhögéscsillapítót szedő, még lábadozó gyermek bevétele az óvodába a gyermek biztonságos gyógyulása és a többi gyerek egészségének megőrzése érdekében nem lehetséges. Ilyen esetben az óvónő kötelessége a gyerek átvételének megtagadása.
Az óvónőknek tilos otthonról beküldött gyógyszert beadniuk a gyermeknek a nap folyamán! Kivéve allergia / orvosi javaslatra / és magas láz fellépésekor csillapításra szolgáló készítmények esetén.
Betegségből adódó hiányzás után orvosi igazolás bemutatása az ÁNTSZ által előírt szabály.

Bővebb információkat talál a www.eum.hu, www.antsz.hu, www.oek.hu honlapokon, de hívhatja a 06-80-204-217 zöld számot is az influenzával kapcsolatos legfrissebb információkért.

Agárd, 2009. szeptember 8.
Tisztelettel : Gartainé Mérőfi Ilona intézményvezető