Oldal kiválasztása

Tegnap, augusztus 26-án tantestületi nyitónapra került sor. Ahogy az előző hírben már említettük, az óvónénik számára már véget ért a nyár.
Az egész napos foglalkozás fő vonalát az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert közel 28 milliós forint pályázati támogatáshoz tartozó kompetencia program képezte. A TÁMOP-3.1.4/08/2 pályázat és a nyitónap címe egyben „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben”.
A program lényegét kiválóan jellemzi Kodály Zoltán egykori kijelentése: „A kisgyermek amit hall elfelejti, amit lát inkább megjegyzi, de amiben tevékenyen ő is részt vesz, az bizonyára bevésődik az emlékezetébe”
A program lebonyolítása a 2009.04.01. és 2010. 08.31. közötti időszakban folyik.

A megnyitót Gartfainé Mérő Ilona óvodavezető és Tóth István polgármester tartotta. A pályázat megvalósításáról Tőke Györgyné, a Székesfehérvári Napsugár Óvoda vezetője beszélt. A gyakorlati kérdéseket Kundakker Ferencné, közoktatási szakértő, folyamat-tanácsadó és kompetencia mentor boncolgatta.

A délelőtti előadásokat követően a tagóvodák óvónői megérdemelt ebédjüket fogyasztották, majd a Gárdonyi Géza emlékházban különleges tárlatvezetést élvezhettek – Molnárné Barna Beáta kivitelezésében (Zsongó Bárka Egyesület a múzeumpedagógiai program gazdája, Bea az egyesület programjának a keretében, munkatársaként vezette a tárlatot), melyet Fekete Bernáth Orsolya hegedűművész és Oláh János előadóművész fellépése színesített.