Oldal kiválasztása

Kinek ismerősök, kinek nem, számomra az év koncertje, ha megérjük – már harmadik alkalommal az Agárdi Popstrandon 30-án este. A mai magyar könnyűzene egyik legnívósabbika. Miért nem halljuk minden kilométerkőnél? Bizony egy bűnük van: magyarok – szó szerint, minden porcikájukban.
Pár éve az év zenekara címet nyerték, s nem ok nélkül. Minden részletében alaposan kidolgozott zenét játszanak halálos precizitással.
Stílusuk. Vagy-vagy. Három fő vonulatot különböztethetünk meg, többnyire nem egyszerre.
Nyilvánvalóan könnyűzenén játszott igazi magyar népzene az egyik vonulat. A másik kettő a Dire Straits legjobb éveit idézi számomra, a az album névadó Love Over Gold líraiságától az azon lemezen lévő Private Investigation rejtélyes atmoszférájáig, a másik az említett együttes keményebben szóló számaira emlékeztet.
A lényeg: kihagyhatatlan szombat esti program 20.30-tól, s reméljük eljön az idő mikor minden hazai rádió unásig (!) játsza őket.
A számomra csak névleg ‘főzenekar’ is számos hőstettel dicsekedhet, a magyar ihletésű könnyűzene zászlóshajója időtlen – idők és sok zenekarra való lemez óta. A Kormorán ismét új felállásban.