Oldal kiválasztása

TUDÓSÍTÁS A VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁLON MEGRENDEZÉSRE KERÜLT VADFŐZŐ VERSENYRŐL

Muray Rita alpolgármester asszony kezdeményezésére óvodánk is benevezett a hétvégi vadfőző versenyre. Gyorsan megtaláltuk csapatunk főszakácsát, Micheller Attillát (Micheller Máté – Alma csoportos ovisunk édesapját), aki elvállata és megígérte, hogy megpróbálja győzelemre vezetni a kicsi, ámde annál lelkesebb csapatot. És ez SIKERÜLT!

A munkából kicsi és nagy egyaránt kivette a részét: favágás, tűzgyújtás, húsaprítás, fakanálforgatás, kínálás, terítés, stb.
A szakértő segítőknek köszönhetően szombat reggel 9-kor a tóparton már rotyogott a Posta utcai ovi bográcsában a szarvas pörkölt. Bár kevés látogató érkezett a délelőtt folyamán a helyszínre, – azon aggódtunk, hogy mit fogunk csinálni ennyi étellel, – azonban a jó hangulatban nem volt hiány. A munka mellett jutott idő beszélgetésekre, focizásra, kézműveskedésre, kisebb hajókirándulásra (amit ingyen vehettek igénybe a versenyen részt vett ovisok), és sok-sok nevetésre.
Aztán déltájban egyszer csak azt tapasztaltuk, hogy sorállás van a Posta utcai Ovi bográcsánál a kóstolásra. Séfünk, igazi szakácsként kínálta, kóstoltatta a Fesztivál vendégeivel a legkülönlegesebb fűszerekkel ízesített ételt. A szarvas pörkölt egyre csak fogyott, Gyöngyi néninél pedig csak gyűlt a sok kóstolójegy! Volt, aki többször is visszajött még egy adagért és többen voltak olyanok is, akik csak visszajöttek volna, de sajnos a bogrács gyorsan kiürült!
Ünnepélyes keretek között zajlott az eredményhirdetés. Micheller Attila vezetésével igazi csapatmunka eredményeként a Posta utcai Ovi csapata gyűjtötte a legtöbb kóstolójegyet és ezzel MEGNYERTE A FŐDÍJAT!
Az így kapott összegből labdákat, udvari játékokat fogunk vásárolni a gyermekeknek!
Mindannyian jól éreztük magunkat, jövőre is szeretnénk nevezni! Köszönjük, mindazoknak, akik a nevezési díj szponzorálásával, felajánlásaikkal, munkájukkal, részvételükkel hozzásegítették csapatunkat a győzelemhez!

A győztes csapat tagjai:
Micheller Máté és szülei – Alma csoport
Kocsy Benedek, Dórika és szülei – Alma és Méhecske csoport
Sajben Tomi és szülei – Alma csoport
Gyöngyi néni, Mariann néni, Andi néni – Alma csoport

Külön köszönet azon Méhecske csoportos, Csiga csoportos és Alma csoportos gyermekek szüleinek, akik segítettek a nevezési díj összegyűjtésében!
[nggallery id=237]

további fényképek hamarosan