Oldal kiválasztása

A nyári időszak alatt sem tétlenkednek az ovi dolgozói. Ilyenkor nyílik lehetőség azoknak a feladatoknak az elvégzésére, amire a tanév ideje alatt nem jutott idő. Ez egyben már felkészülést is jelent a szeptember 1.-i új tanévkezdésre. Az óvó nénik lezárják az előző tanév dokumentációt, minden gyermeknél megjelölve a további fejlesztendő területeket, elkészítik az új terveket. Jeleket készítenek az öltözőszekrényre, fogmosó és törölközőtartó polcokra. A dajka nénik átválogatják a foglalkozási eszközöket, lefertőtlenítik a játékeszközöket, kitisztítják a szekrényeket, függönyöket, szőnyegeket. Jeleket varrnak törölközőkre, ovis zsákokra, terítőkre. Leltárt készítenek a csoportok eszközeiről , felmérik mi az, amit pótolni, cserélni kell.
A papírgyűjtésből kapott összeg egy részéből megvarratjuk az elszakadt ágyvásznakat.
Július 18-án kezdődik az Alma csoportszoba parkettájának felújítása (csiszolás, lakkozás), és szeretnénk az udvari játékeszközeinket is átfesteni. Reméljük, szeptemberre az oviudvar jelképévé vált babaház is újra régi állapotában tündökölhet.
A sok teendő mellett jólesik, amikor segítséget kaphatunk szülőktől, illetve más jó szándékú, gárdonyi embertársainktól. Hiszen a cél közös: mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekeinket egészséges, esztétikus, biztonságos környezetben nevelhessük.
Nagy örömöt jelentett számunkra Csörgő József és családjának játékfelajánlása is a múlt héten, és most újabb meglepetés ért bennünket!
Dajka néniink az udvaron próbálták éppen a csoportszobák szőnyegeit porolni, sikálni, szárítani, amikor egy számunkra ismeretlen úriember sétált el az ovi mellett. Meglátva a fáradságos munkálatokat, megszólította a dajka néniket, bemutatkozott, elmondta, hogy ő nemrég költözött Gárdonyba és nagyon szeretne segíteni a szőnyegtisztításban.
Kezdetben kicsit gyanakodtunk, hiszen sokan érkeznek az oviba különféle üzleti érdek vezérelt „álfelajánlásokkal”, ezért meg is kérdeztük tőle: neki mi ebben az üzlet? Kiderült: SEMMI!
Ő ezzel foglalkozik, tudja mennyire fontos az ovis gyermekek számára a minél alaposabb, poratkamentes szőnyegtisztítás, neki van ehhez való gépe, vegyszere, ideje és szívesen segít!
Azért mi tudjuk, hogy ez nem elég! Kell még legyen hozzá energiája, önfeláldozó segítőszándéka, tenni akarása, gyermekszeretete. És neki mindez VOLT!
Így történt, hogy két délelőttöt dolgozott a 35 Co-os melegben azon, hogy szőnyeginket újjá és baktériummentessé varázsolja! Köszönjük!