Oldal kiválasztása

Váczi Péter edző: Három héttel ezelőtt, mikor először a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára Böhm Balázs úr majd a válogatott edzője Szöllösi László, végül a szövetségi kapitány Neuzer András úr (lásd még Neuzer biciklik!) felhívott, hogy nálunk Agárdon tartanák a mérkőzés előtti közös felkészülést, a nyári női és az Esztergomi rögbisek sikeres edzőtáborozásának jó tapasztalatai alapján, minden helyi rögbis nevében is hatalmas büszkeséget éreztem. A szövetségi kapitány minden hírverést és extra dolgokat nélkülöző csendes, nyugodt edzési lehetőséget kért, véleményem szerint tökéletesen eleget tettünk kérésének.
Ovisik rögbisnézőben a Parkiban, igaz agárdi ovisok Lia nénivel!
A válogatott öt edzést tartott a parkerdőben, munkájukat az Esztergomi Vitézek csapatánál vendégeskedő Új-Zélandi szakember is segítette. A felkészülés a több sérült játékos ellenére is jól sikerült, csütörtökön a Velence-tavi Utánpótlás és Női Rögbi csapatai egy időben edzettek a válogatottal, a szomszédos pályán. Andrásnak, (nem tiszteletlenség: 1980-89 között számtalan mérkőzésen gyötörtük egymást ellenfélként a pályán (a webszerkesztőnek pedig csapattársa volt a kecskeméti csapatban (GAMF) és a válogatottban a 80-as évek elején) nagy örömére szolgált, hogy a településünk lélekszámához viszonyítva milyen nagy létszámú utánpótlás bázist működtetünk. A válogatott fiúknak természetesen csinos rögbis lányaink és az edzésekre folyamatosan kilátogató óvodás csoportok Tavi manó-ovi rögbisei lopták be szívükbe magukat, akik öntudatosan magyarázták a hatalmas férfiaknak, hogy ők is már réges-régen rögbi edzésre járnak. Remélem, vendégszeretetünkkel mi is hozzájárultunk a szombati nagyszerű eredményhez Pécsett:
MAGYARORSZÁG – SZLOVÉNIA 17 : 11 TV minőségben letölthető innen!

Ezzel az eredménnyel Magyarország 61. helyezett a világranglistán, irány a 3A divízió!
Hagyományosan a válogatott mérkőzés előtt rendezték meg a Diákolimpia őszi fordulóját.
A fentiekről számos kép és részletes beszámoló a gárdonyi-agárdi rögbisek honlapján: www.agard.rugby.hu illetve a lányok honlapján: www.agardilanyok.rugby.hu és a Szövetség honlapján: www.mrgsz.hu