Oldal kiválasztása

A TÁMOP 5.5.1 pályázat keretében rendezett eseményt ismét a Gárdonyi Református Egyházközség. Az „Összefogás a családokért – Gárdonyban és környékén” elnevezésű program 2012. augusztus 4-5-én, szombaton és vasárnap zajlott.

Mindkét napon a vonatkozó bibliai történésekhez rendelődött hozzá a változatos tevékenység, számos korcsoportban és felnőttek asszisztálásával kísérve.
Az első napon a legkisebbek a bibliai időket idéző kovásztalan kenyeret gyúrtak és sütöttek.
A középső korosztály már kovászos kenyeret készített, míg a legnagyobbak rozscipókat formáztak. FILM Szakértő csoportvezetőik biztos kézzel segítettek, mikor fennakadás adódott. A kiscsoport vezetője Tényiné Gölöncsér Éva gondnok volt, mint tyúkanyó körül a csirkék, sereglettek körülötte az apróságok.

A középső korosztályt Rideg Judit, pedagógus irányítgatta. Az egész napos foglakozások vezetésében oroszlánrészt vállalt  Baloghné Szűcs Klára, aki végzett hitoktató, de sokgyermekes anyaként is számos egyéb terület tudora.
 

A legnagyobbak maguk is részt vettek a kisebbek patronálásában, az Ő vezetőjük Oláhné Karl Melinda frissen megválasztott és a napokban kinevezett lelkész volt.
A rendezvény szervezője az A&M Global Kft. volt. A lebonyolításban pedig számos asszonytársával a Gárdonyi Református Nőszövetségből, Kallóné Marika szorgoskodott a háttér teendők biztosítása révén.. A szombati kenyérsütéses akcióval karöltve a gyerekek kis drámai betéteket tanultak meg, amit vasárnap már teljes szülői körben adtak elő a 11 órás istentiszteleten illetve a 2 órakor kezdődött Családi Délutánon. FILM

A szombat – vasárnapi Kenyér Napok előtt zajlott az Egyházközség szokásos nyári Hittan Tábora is szerdától péntekig. A Kenyér Napokhoz hasonló felállásban praktikus gyakorlatok, játékok és kapcsolódó bibliai történések álltak a középpontban.
De a hét során a mozgás is fontos szerepet játszott, a nagy meleg ellenére rögbifoglalkozás, minden napi tólátogatás tette változatossá a napokat. Külön programként szerda délután a Dobos pékség műhelytitkaiba kukkanthattak bele a gyermekek Vighné Dobos Barbara  szakavatott idegenvezetésével.
Péntek délelőtt horgászkalandra indult a több mint 30 gyermek, 18 pecabottal rémisztgették az arra tévedő halakat Pance Miklós bácsi szervezésében, a MOHOSZ háttértámogatásával.
.
.
További számos fénykép az Egyházközség honlapján a napi galériákban!