Oldal kiválasztása

Március 8-án nálunk járt a Kákics együttes. Tavaszváró, verbuváló zenére játszottunk, énekeltünk, táncoltunk. A sok hiányzó ellenére is jó volt a hangulat. A huszárok a verbuváló bor megkóstolása után „csatába” vonultak, a lányok kendővel integetve búcsúztatták őket. Miklós bácsi vezetésével újabb nagyszerű élményben volt részük a gyerkőcöknek. Köszönjük!
[nggallery id=224]
Másik beszámoló:
Az 1848.-as megemlékezésekhez kapcsolódóan március 8.-án Gula Miklós néptánc oktatónk vezetésével vidám toborzóban vehettünk részt. Rövid történelmi áttekintést követően „besorozta” az ovis kisfiúkat. Volt, aki először kicsit nehezen engedett a kedves, táncos invitálásnak, de amikor megkóstolhatták a sorozó asztalon demizsonban elhelyezett toborzóbort (ami stílszerűen málnaszörpöt jelentett), akkor már szívesebben írták alá a behívó parancsot.
És ha már beálltak huszárnak, kezdődhetett a csata, persze kizárólag lóháton! A kardok csattogtak, a lányok fehér keszkenőjükkel integettek, a harci zaj egyre fokozódott és mindez zeneszóra, melyet a Tárnok Ákos vezette Kákics együttes szolgáltatott élőben, a legváltozatosabb népi hangszerek megszólaltatásával.

2012. március 08. Kákics együttes 47 fotó