Oldal kiválasztása

A Húsvét a gyermekeinknek főleg a tavaszi szünetet jelenti. Jézus keresztre feszítése az apropója. Magyarországon a locsolkodás szép szokása kapcsolódik hozzá emberemlékezet óta.

Illetve sokaknál kikopott már ez a szép szokás, sőt kimondottan ferde szemmel néznek a Húsvétkor megjelenőkre. Persze sokan azért indulnak útnak, akár ismeretlenekhez is beállítva, hogy „vagyoni helyzetüket” gyarapítsák.

Alant számos helyi időtöltési lehetőség kerül listázásra, azonban innen is hadd buzdítsunk mindenkit, kivéve a javíthatatlanokat, hogy ne hagyják kiveszni a locsolkodás szép szokását. Persze számos helyen most is elvárják a lányos házaknál az ismerős fiúk megjelenését, azonban a többség már bizonytalan, hol várják, hol nem fiainkat lányaink.

Javasolható az ovis lányos-szülők részére, hogy jelezzék a jó ismerősüknek, csoporttársuknak vagy rokonuknak, ha szívesen látják őket hétfőn délelőtt, vagy akár 12 után is, persze akkor egy kis viszont-locsolásra, ott már a fiúk áznak. De mindenképpen szépen festett tojásért!

A fiúk szépen felöltözve, enyhe illatú vízzel felszerelkezve induljanak útra.


.
Református ünnepi és ünnep környéki alkalmak:
04.20. szerda 17.00: Húsvéti népszokások – Klauszné Klement Mária és cherneles csapata ad ízelítőt aktuális népszokásainkról az Élet Fája Gyülekezeti Házban (Gárdony, Bóné Kálmán utca, a Templom mögött)
04.22. (Nagypéntek) ünnepi istentisztelet: Agárd – 16.00 Gárdony – 17.00
04.24. (Húsvét vasárnap) ünnepi úrvacsorás istentisztelet: Agárd – 09.30 Gárdony – 11.00 Zichyújfalu – 14.00 Dinnyés – 15.00
04.25. (Húsvét hétfő) ünnepi úrvacsorás istentisztelet: Agárd – 9.30 Gárdony – 11.00
.

.
Gróf Széchenyi István halálának 151. évfordulója emlékére a Nádas-tó Környezetvédő Csoport és a Velencei-tavi Vízi Sportiskola emléktúrát szervez a Velencei-tavon.
Az emléktúrára április 23-án 10 órától a Velencei-tavi Csillárka vízi tanösvényen kerül sor, amire mindenki jelentkezését várják a szervezők.