Oldal kiválasztása

Kedves Szülők!
Nagyon köszönjük az eddigi gesztenyegyűjtők munkáját! Már összegyűlt néhány zsáknyi! Továbbra is várjuk az újabb gesztenyeszállítmányokat, melyet jövő héten fognak átvenni tőlünk. 1kg gesztenyéért 20 forintot kap az óvoda.
Ezen kívül – ha valahol van felesleges – diót is gyűjthetünk, melyet 130 Ft/kg áron vesznek át. (Lehet tavalyi is.)
A bevételt a csoportok között osztjuk szét a csoportban szükséges apróságok megvásárlására, ötletek megvalósítására.
Köszönjük!

A gesztenyegyűjtésben a csoportok is szorgalmasan részt vesznek. A kisebbek az óvoda udvarán, a nagyobbak – feltérképezve a közeli gesztenyelelő helyeket – a városban gyűjtögetnek. Ez a „munka” minden gyermek számára örömteli, mert a szép, fényes gesztenyék – amellett, hogy közel hozzák a természetet -, sokféle játék lehetőségét is magában rejtik. Pl.: gesztenyebábok készítése, célba dobás, matematikai játékok, érzékelő játékok, stb.
A játékra fel nem használt terméseket pedig átveszik tőlünk 20Ft/kg áron, így a csoportok növelhetik bevételüket. Nagyon köszönjük a szülői segítséget is a gyűjtésben! A gesztenyegyűjtés tovább folytatódik!

A héten újságpapírt gyűjtöttünk! Reggelente gyakran lehetett látni az udvaron és a folyosón is nagy csomagokkal érkező szülőket. Volt, ahol a gyermekek is besegítettek a cipekedésbe. A hátsó kaput is gyakran kellett kinyitnunk egy-egy újságpapírral megrakott autó kiürítéséhez.
Az elmúlt évi papírgyűjtések során a legkisebb 3m3 -es konténert töltötték meg a szülők. A tavaszi papírgyűjtéskor ez már kicsinek bizonyult, ezért most egy nagyobbat (4 m3) rendeltünk. Azonban most, a 2. napon már teljesen tele lett ez a konténer is, ezért még kedden délután kicseréltettük egy újra, amely félig ismét megtelt.
Az újságpapírból befolyt összeget a csoportszobák és az óvoda őszi dekorálásához szükséges anyagok megvásárlására fordítjuk. 1kg papírért 14 forintot kapunk.
Nagyon köszönjük a szülők segítségét és munkáját!