Oldal kiválasztása

Manapság a reformtudatosok többsége is bizonyos pálya bejárása után rájön, hogy bizony a hagyományos – sok ezer és millió éven át bevált – formák az igazán egészségesek. Talán Woody Allan egyik nyolcvanas évekbeli filmjében öntudatlanul a humor túlzásait használva rátapintott a lényegre, amikor a 2100-as években zajló monológban arról beszélnek, hogy a sok tévhit után már jó ideje tudják, hogy az igazán egészséges a napi kanál disznózsír elfogyasztása.
A helyzet súlyosságát szemléltetve az adalékanyagokról szóló egyik könyv közismert nyitó tájékoztatása az eperkészítményekről szól, melyből közel harmincszor annyit fogyasztanak világszerte, mint amennyit a termő eper mennyisége lehetővé tenne.
S hogy készül a finom eperíz? Egy ausztrál fafajta kérgét lehántják, szárítják, őrlik – majd ezt sósavval leöntik, és máris mehet a boltjainkban kapott finomságokba. Puff neki.
A kenyér és pékárú is, ami már jó ideje már az ún. egyórás technikával készül – anyáinknál szükségeltetett 10-16 óra kelesztés helyett, 14 olyan adalékot tartalmaz, ami olyanná teszi, mint ha igazi kenyér lenne különféle tulajdonságaiban.
Óriási iparág az adalékanyagoké, s amely pékség vagy egyéb élelmiszer előállító nem használja, esélye sincs, hogy megmaradjon a piacon. Gárdonyban e héttől kezdve felfedeztem egy olyan kenyeret és pékárú sarkot, ahol a termékeket adalékanyag mentesnek hirdetnek. A Timbával átellenben, a Dobos pékségben érhettük ezt meg. S aki jót akar családja egészségének, támogatja ezt a bátor kezdeményezést azzal, hogy veszi az ilyen kenyeret és egyéb pékárút.
És persze a jöhet a kőolajszármazékokból készülő margarin helyett az igazi vaj, a tehénből származó kirablatlan termelői tej, a jó disznótoros, melynek említése sokáig szinte szitokszó volt. És kereshetjük a tiszta sót (boltokban ilyen nemigen akad), melynek megfelelő mennyiségű fogyasztása az egészség nélkülözhetetlen kelléke évmilliók óta.

Egyéb igaziak:
És gondoskodni kell arról, hogy minél többen tudjanak a lenti cikkben irtakról, az energiafával és a kb. 3 éve megjelent két tudósítás tárgyával egyetemben, azaz a szemétből gázosítással energiát előállító magyar találmány (miskolci professzor) és az öngerjesztett mágneses erőtér „csapágyban” forgó szélturbinával egyetemben – mely már a hagyományos turbinákhoz képest fele szélerősségnél is termel.

Azokról sincs semmi hír azóta, pedig fontos lábai lennének háztartási (és nemzeti) pénztárcánk tetemes óvásának – persze az egyenlőbb (nagy) tulajdonosok kárára. Tehát hajrá féccbukk és vírusmarketing – küldjük el minél több embernek.
http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/nemzetkozi-lobbi-a-magyar-sarvari-burgonya-ellen
és a teljes cikk:
http://www.magyarhirlap.hu/a-videk-magyarorszaga/kulfoldi-presben-a-magyar-burgonya

És más forrásból egy megrázó kronológia ugyanerről: http://greenprofit.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=339&catid=51&Itemid=32

Vidaszl