Oldal kiválasztása

2012. október 1-én az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar logopédia szakos hallgatói 1 napos látogatás tettek a Gárdonyi kistérség két intézményébe, a VEPSZ-ben (Velencei-tó Környéki Egységes Pedagógiai Módszertani Szolgáltató Intézmény) és a Gárdonyi Óvoda Gárdonyi Tagóvodájában.
A Kar idén első alkalommal hirdette meg, A logopédiai ellátórendszer színterei című kurzusát, és ennek keretein belül került sor a hallgatók látogatására Móricz Éva tanársegéd kíséretében.
A látogatás elsődleges célja, hogy követendő példát mutassanak a harmadéves logopédus hallgatók számára a már tanult elméleti tudás gyakorlatban való alkalmazására.
A délelőtti program a gárdonyi óvodában kezdődött, ahol Kálmánné Sasvári Andrea mutatta be az óvodát, és a hallgatók megismerhették, hogyan történik az óvodában a logopédiai ellátás. Az óvoda nevelői közössége örömmel fogadta a fiatalokat, a szíves vendéglátás mellett, az óvodások kis rajzokkal is kedveskedtek a hozzájuk látogató vendégeknek.
Szatmáriné Mályi Nóra a módszertani intézmény, szakszolgálat igazgatója beszélt részletesen a szakszolgálat munkájáról, a törvényi szabályozásról. Kis ízelítőt kaphattak a hallgatók az utazó logopédusi életből, mivel a program Velencén a Szakszolgálati Módszertani Intézmény központjában, Velencén folytatódott. Itt a hallgatók megismerkedhettek az intézmény dolgozóival, a szakszolgálat adminisztrációs rendszerével, megtekinthették az intézmény helyiségeit, az itt dolgozó szakemberek által használt eszközparkot, és szemügyre vették a térség minden pedagógusa számára igénybe vehető eszközkölcsönzőt is.
[nggallery id=261]
A program további részében videó bemutatóra került sor, a Szakszolgálat által használt országos érdeklődésre számot tartó szűrési eljárást, illetve egy vizsgálati protokollt ismerhettek meg a hallgatók. A délelőtt a látottak megbeszélésével összegezésével, zárult.
A logopédus hallgatók a nap végére átfogó képet kaphattak egy magas színvonalú szakmaisággal működő szakszolgálat munkáról, illetve láthatták a partnerintézmények között zajló példaértékű együttműködést.