Oldal kiválasztása

14 év közalkalmazotti szolgálati idő letöltése után, a napokban hivatalosan is nyugállományba vonul Imrik Józsefné vagy Pirike néni esetleg sokaknak Pirkó néni – konyhánk mesterszakácsa – igen, onnan jött Ő, az éttermek konyháinak világából.
1996. április 24.-én kezdte munkáját óvodánkban. Kezdetben dajkaként, majd egy év után szakácsként dolgozott az óvoda konyháján.
A gyermekek és szülők körében tiszteletet, szeretetet szerzett. Városunkban élő fiatal korosztály nagy része is megbecsült, mindig vidám, egykori szakácsnénijének tartja számon.
Az általa elkészített finom ételeket évente közel 130 óvodás és 20 felnőtt fogyasztotta évtizeden keresztül, nagy elismeréssel. A tálaláskor mindig gondoskodott arról, hogy a gyermekek elé éttermi díszítéssel kerüljön az étel, ezzel is fokozva a gyermekek étvágyát.
A szülők elégedettségét bizonyítja, hogy a gyermekek által leginkább kedvelt óvodás ételekből – Pirike néni segítségével – receptgyűjteményt állítottak össze, mely nagy számban kelt el az anyukák körében.
Amikor visszatérő óvodásainkkal az egykori ovis élményeket elevenítjük fel, soha nem marad ki az ovikonyha dicsérete. Az újonnan érkező gyermekek szülei előtt pedig már nem ismeretlen a Posta utcai Óvoda konyhájának finom főztje és Piroska néni neve. Szerencsére ezt az életművet utódja, Mónika néni is továbbviszi, ez nap mint nap megerősíthető.

A konyhán eltöltött embert próbáló munka alatt egészségi állapota fokozatosan megromlott – és bármennyire is szeretett volna még néhány évig főztjével megörvendeztetni sok-sok óvodást – arra kényszerült, hogy előrehozott nyugdíjazását kérje – tavaly nyár eleje óta már nem láthattuk a konyhában.

Hosszú és nyugalmas nyugdíjkort kívánunk Neki, unokái, a méhek és a páratlanul finom méz társaságában!