Oldal kiválasztása

A riportot készítette: Simon János / Simonné Kántor Judit / Éger László
2014. december 6. szombat – forrás, ahol a fényképalbum is megtekinthető: http://velenceito.info/helyi-rovat/kulonleges-mikulas-erkezett-gardonyi-ovodaba-fotok-video/
Idén különleges módon ünnepelték a mikulást a gárdonyi Posta utcai ovisok. Karácsonyi versekkel és dalokkal várták az Országgyűlési Őrség mikulását, aki két parlament őr kíséretében érkezett.

Az idei évtől indított kezdeményezés első állomásaként, a gárdonyi óvodát érte az a megtiszteltetés, hogy az országgyűlési őrség munkatársainak felajánlásaként az óvoda 4 csoportja összesen 100.000 Ft értékű játékeszközt kapott ajándékba, melyet a dolgozók saját erejükből finanszíroztak.

Nem csak ajándékokkal készültek az Országgyűlési Őrség tagjai a gyerekeknek, hanem bemutatták az őrség egyenruháját, megtanulhattak tisztelegni és menetelni, s a parlamentről is hallhattak a gyerekek.

Az óvónénik – az ovisok segítségével – szorgos munkával készítették el azt a 200 db parlament őr papír sisakot, melyet a mikulás, a dolgozók gyermekeinek vitt ajándékba.

Minden csoport kis műsorral készült, amit nagy örömmel adtak elő,s izgatottan várták a süni csoportos gyerekek, hogy a direkt erre az alkalomra tanult kánon mennyire fog tetszeni a Mikulásnak. Az elején feszélyezett gyerekek gyorsan feloldódtak az ajándékok láttán, s bátran szaladtak a szaloncukorért és az ajándékokért.