OVIRÖGBI – archív

A rögbi nem amerikai foci (a sisakos)! Kemény, de nem durva játék, sok olyan szabálytalanság tiltott benne, mely fociban gyakori, pl. egymás gáncsolása – és természetszerűleg minden pankrációszerű elem tiltott, a játékvezetők sokkal inkább érvényt szereznek ezen szabályoknak, mint más sportágakban. A játék színvonalát talán sokaknak méltón fémjelzi, hogy az angol királyi hercegek is űzik ezt a sportot.
A rögbi világbajnokság (a legutóbbi 2007. őszén volt Párizsban) a világ 3. legnagyobb sporteseménye az Olimpia és a Labdarúgó VB után.
Mivel sokféle poszt van benne, mindenféle testalkatú és képességű gyermek és felnőtt megtalálja benne a helyét.
Sok helyre hívnak bennünket bemutató edzést tartani, nem kizárt, hogy gyermeke is kipróbálta már az alapokat. Szívesen látjuk edzéseinken is. Jelentkezés: topen@vivamail.hu vagy a 20-550 1256-os telefonon.

Ovisok nyáron a Parkerdőben!

Ovisoknak rögbiedzéseket a Parkerdőben tartunk a teniszpálya és a büfé közti füves területen.
Az edzésidőpont: hétfő 17.30-tól – 50 perc. Kisebbeknek (4 évtől kezdve) fokozatos beszoktatás a napi tevékenységekbe.
A klub honlapján a friss információk mindig megtalálhatók!!!!
A téli időszakban tornaterembe megyünk!

Hol a labda?Annak ellenére, hogy a rögbi ütközéses, azaz kontakt sport, a kezdők, de különösen a legfiatalabb korosztály számára a fokozatosságot betartva, annak ütközés nélküli formáját oktatjuk.
Emellett beállított helyzetekben, puha ütközőzsákok és egyéb segítségével a sport egyedi jellegét adó elemeket is gyakoroljuk: pl. ütközés illetve földre esés.

Az életkor sajátosságait figyelembe véve egyszerű, sokszor ismétlődő gyakorlatokat ismertetünk meg a fiúkkal és a lányokkal.

Ebben az életkorban a csapatjáték még nem igazán működik, ennek megfelelően inkább az ismerős óvodai gyakorlatok, sorjátékok tojáslabdás verzióját láthatják viszont a résztvevő gyermekek.
Csapatjátékként az úgynevezett szalagos rögbit játszuk, ahol az ütközést szalag letépése helyettesíti.

A végcél az, hogy ezt a remek sportot, melyben 15 játékos küzd egymással fokozott kooperációban, a közép tinédzserkorra olyan szinten ismertessük meg, hogy az országos versenyeken rendszeresen az élmezőnyben végezzenek a gárdonyi és agárdi fiúk és lányok.

Magyarországon hozzávetőlegesen 2000 rögbis van, zömük korosztályos, 3 szintű felnőtt bajnokság van. A Velencei tó környéke kimondottan rögbifertőzött, hiszen van rögbi régóta Székesfehérvárott, nemrég alakult Velencén és Pusztaszabolcson, és számos csapat található Budapest felé haladva.

A szövetségi honlapon számos országos eseményről értesülhet bárki.
ingyen webstatisztika