OVINAPLÓ-2008/09.

2008/2009-es tanév

2008.11.21. Az elmúlt hét (47.) eseményeiről

Hétfőn délelőtt a Mesebolt Társulat zenés, táncos, mesés előadását láthattuk óvodánkban, melyben a gyerekek is részesei lehettek a történet alakulásának, majd együtt játszhattak, táncolhattak a két kedves szereplővel. Köszönjük Kelemen István művész úr és Torda Enikő művésznő-óvó nénink vidám hangulatú, nagyszerű előadását! VIDEÓ

Csütörtökön a Méhecske csoport, pénteken a Csiga csoport kirándult a székesfehérvári FEKETE SAS PATIKA MÚZEUMBA. Az időjárás a Méhecske csoportnak kedvezett inkább, de a sok élmény a Csiga csoportosokat is kárpótolta, a csepergő eső ellenére ők is remekül érezték magukat. A sok élményt jelentő „piros” vonatozás és az autóbuszos utazás után hangulatos sétát tehettünk Székesfehérvár belvárosában. Megnéztük a királyi város romjait, hallgattunk harmónikaszót, megkerestük Mátyás király udvari bolondját, Mujkót, megcsodálhattuk a készülődő, karácsonyi díszbe öltözködő utcát, kirakatokat, találkozhattunk Piroska nénivel, régi óvó néninkkel. A Múzeumban – a berendezési tárgyak segítségével, régi korokat idézve – megismerkedhetünk Bubulykával, a kedves mackóbábbal, akinek kamillateát „főztünk”, hogy ne fájjon a torka. Emlékül minden gyermek készíthetett magának egy kamillavirágos tasakot. Köszönjük Anikó néninek és Gyöngyi néninek, hogy elkísértek bennünket.

Köszönjük városunk jótékony polgárainak, hogy lehetővé tették számunkra a kirándulást!

Gránitz Eszter, Csiga csoportos óvodásunk gyönyörű festménye került az óvodával szemközt – felajánlásból felújított – játszótér egyik díszítő táblájára. Gratulálunk munkájához, büszkék vagyunk rá!


2008.11.14. Az elmúlt hónap eseményeiről:

 Nagyon köszönjük a sok- sok papírt, amit a szülők hoztak óvodánkba a papírgyűjtés során. 25 000- Ft-ot kaptunk, melyet a csoportok díszítésére, ötletek megvalósítására fordítottunk.

 A gesztenyegyűjtésből 6 300- Ft-ot tudtunk szétosztani a csoportok között.

 Továbbképzésen jártak dolgozóink.
– Október 27-én a dajka nénik a székesfehérvári Felsővárosi Óvodában cserélhettek és gyűjthettek sok-sok tapasztalatot, melyet hasznosíthatnak munkájuk során.
– Október 28-án az agárdi székhelyóvodában az egészséges életmódra neveléssel kapcsolatosan vehettünk részt egy tartalmas előadáson.
– November 4.-én Nagy Laura, Györök Beáta óvónénik Székesfehérváron az Alma Óvodában „És velem ki törődik?” című mentálhigiénés előadáson vettek részt.
– Molnár Marianna, Kelemen Istvánné, Nagy Laura óvónénik pedig a székhely óvodánk meghívására agárdra látogattak a Márton napi rendezvényekre és vásárra. Nagyon köszönjük a meghívást!

 Elkészült az óvodarádió! Így reggelente vidám zeneszóra érkezhetnek a gyermekek és a szülők.

 November 6.-án délután a Varázskuckó Játékbolt és a velencei Mikkamakka Játéktár felajánlásával Játszóházat tartottunk. Akik eljöttek, együtt játszhattak szüleikkel, óvónénijükkel – nagyokat nevetve ismerhettek meg új játékokat. Igazán jól éreztük magunkat. Köszönet Dékány Mónika óvó néninek a szervezésért és a játékvásár lebonyolításáért. A vásárló szülők jóvoltából a csoportok is új játékeszközökhöz juthattak.

2008.10.03. Az elmúlt hét hírei:

Október 1.-én Csiga csoportosaink az Aranyhíd Gondozóház vendégeként dalos, verses műsorral köszöntötték az ott lakókat az Idősek Világnapja alkalmából. A gyermekek vidám, lelkes előadása jó kedvet, örömöt keltett az idős arcokon, itt-ott könnycseppet csalt a szemekbe.
Kicsit előbb érkezve, a gyermekek megfigyelhették az ünnepség előkészületeit, a gondozók áldozatos munkáját.
Láthatták, hogy milyen elesett, kiszolgáltatott helyzetben is élnek emberek, akiknek nagyon fontos a segítségnyújtás. Büszkék vagyunk ovisainkra, akik fegyelmezetten, megértően, átérezve az idősek nehézségeit – vettek részt az ünnepségen.

Szintén október 1.-én ünnepeltük a Zene Világnapját is! Ez alkalomból Bernáth Orsolya hegedűművésznő csodás játékát hallgathattuk meg a tornateremben, együtt énekelhettünk vele, a végén meg is táncoltatott bennünket.

Október 4. –ét az Állatok Világnapjaként tartjuk számon. A következő héten ezt a napot fogjuk megünnepelni.
Nagyon köszönjük a szülők segítségét és munkáját!