OVINAPLÓ 2006-2008.

2008/2009-es tanév

2008.09.26. Az elmúlt hét hírei:
A héten újságpapírt gyűjtöttünk! Reggelente gyakran lehetett látni az udvaron és a folyosón is nagy csomagokkal érkező szülőket. Volt, ahol a gyermekek is besegítettek a cipekedésbe.

2008.09.19. Az elmúlt hét hírei:
? A héten mi is megtartottuk a TAKARÍTÁSI VILÁGNAPOT!

A CSIGA CSOPORTBAN is nagy munka folyt:
„ A gyermekekkel nagytakarítást rendeztünk! Mindenki lelkesen, örömmel, vidáman, jókedvűen fogott hozzá a munkához! A játékokat szétválogattuk, letörölgettük, a sérülteket kidobtuk. A polcokat, szekrényeket vizes ruhával portalanítottuk.
A délelőtt nagyon jó hangulatban telt el.” – tudtuk meg Anikó óvó nénitől.

A MÉHECSKE CSOPORTOSOK tüzetesen átfésülték az udvart. Bizony itt-ott találtak eldobott papírzsebkendőt, rajzpapírt, melyet összeszedtek és elszállították a szemetesbe. A lehullott falevelet külön kijelölt helyre gyűjtötték össze. A gesztenyét pedig játékkészítésre fogjuk felhasználni.

Még a legkisebbek is dolgoztak! A KATICA CSOPORTBAN is volt, aki szivaccsal a kezében tisztítgatta a játékeszközöket, átrendezték a csoportszobát.

A tanév során is beszélgetni fogunk a szelektív hulladékgyűjtésről, környezetünk megóvásáról!

? Hétfőn megtartottuk tanévnyitó szülői értekezletünket, megválasztottuk a Szülői Szervezeti tagokat:

Katica csoport:
Nemes Nikoletta
Bodács Sándor
Alma csoport:
Süni csoport:
Méhecske csoport:
Gárdos Vilmosné
Császárné Pup Margit
Bernáthné Fekete Mónika
Kalmárné Kovács Zsuzsanna
Csiga csoport:
Kajtor Anita
Juhász Éva Janka

2008.09.12 .Az elmúlt hét hírei:
? Elkészült az Alma csoport csoportszobája! Hétfőn Mariann néni, Judit néni, Gyöngyi néni – a többi dajka néni segítségével – berendezték a termet. Bekerültek a játékok, díszítettek, csinosítgattak. A kedden érkező kicsik már örömmel vették birtokukba megszépült kis fészküket!

? Hétfőn a Méhecske csoportban új óvó néniként kezdte meg munkáját Kelemen Istvánné – Enikő néni. A gyermekek hamar bizalmukba fogadták, megszerették.

? Kovácsné Csizmadia Éva – logopédus néni játékos beszélgetéseken megvizsgálta a nagycsoportosok beszédfejlettségét, amelynek alapján beosztotta a csoportokat a logopédiai foglakozásaira. Információ: az óvó néniknél és szülői értekezleten!

2008.09.05. Hírek az elmúlt hét érdekességeiből:
?Megkezdődött a tanév!
Régi óvodásaink – néhány kivétellel – örülve társaiknak, óvó nénijüknek, dajka nénijüknek vidáman vették birtokukba csoportszobájukat és a játékokat.

A Katica csoportba megérkeztek új ovisaink is, akik – eltekintve a reggeli elválás okozta „szomorúságtól” – szinte az egész napot jókedvű játékkal töltötték.
3 Alma csoportos kisgyermek is érkezett már! Ők is ügyes ovisokként fogadták a kezdeti nehézségeket.

? Folytatódtak a munkálatok az Alma csoport termében!

Az ígéretek szerint a hétvégén elkészülnek a felújítások. Hétfőn bekerülnek a bútorok, játékok és a tervek szerint kedden már szép, új helyen tudják fogadni a gyermekeket az óvó nénik! Köszönjük a szülők türelmét és megértését!

? Szerdán – az óvoda falán egy kicsiny, „kóbór” denevér vendégeskedése – okozott nagy izgalmat a gyermekek és dolgozók körében. Az első meglepetés után a gyermekek kíváncsian vizsgálgatták. Közösen megfigyeltük testrészeit, mozdulatlan életmódját. Mindenki arra várt, hogy láthassuk repülését is. Az óvó nénik gyorsan előkeresték meglévő ismereteikből és némi segédanyagból mindazt, amit a denevérről tudni kell.
Volt, aki denevéres színezőt is talált a gyermekekben felmerülő kisebb ijedelmek eloszlatására!
Másnap reggelre a gyermekek kisebb szomorúságára (és a dolgozók titkolt örömére) denevérünk tovább állt.

2005/2006-os tanév

Hagyományteremtő Bál (fényképek)
2005. november 26-án megtartottuk Alapítványi Bálunkat, melynek célja természetesen az Alapítványunk számlájának duzzasztása, s szülők kérésére a csoportok karácsonyi ajándékokkal, játékokkal történő meglepetése csoportonként 7000 Ft értékben.
A Bál nagyon jó hangulatban, vidáman, sok tánccal ért véget. Úgy gondoljuk, aki ott volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Bevételünk : 156 000 Ft lett.

FOGÁSZATI NAP (fényképek)
Szülői kezdeményezésre és szponzori segítséggel fogászati napot tartottunk. Támogatónk prospektussal, fogmosó pohárral, fogkefékkel, matricákkal, társasjátékokkal (minden kisgyermek részére) járult hozzá e nap megtartásához. Tündéri mese keretében ismerték meg a gyermekek a helyes fogápolás technikáját. Reméljük, emlékezetes marad a gyermekek számára. Beszélgettünk az egészséges táplálkozás fontosságáról, és arról, hogy minden étkezés után fogat kell mosni.

MIKULÁS (fényképek)
A nevelési évünk egyik olyan ünnepélye, amit a gyermekek nagyon várnak. Készülhetnek rá verssel, énekkel. A Télapó megjelenése mindig nagy izgalommal és örömmel tölti meg az óvodát. Az idén igazi „ősz szakállú” Télapónk volt. Az ajándékokat a gyermekeknek az egyik középső csoportos kisfiú édesanyja szponzorálta.
Hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a nagycsoportosok az Aranyhíd Gondozóházba, a Nyugdíjas Klubba, Öregek Otthonába ellátogatnak, és egy kis műsort is adnak, melyért az idősek nagyon hálásak, szeretettel hallgatják a gyermekeket.

BÁB-ELŐADÁS (fényképek)
Óvodánk Töhötöm bábcsoportja minden évben a nevezetes ünnepeken megörvendezteti a gyermekeket egy-egy bábelőadással. Az idén a „Télapó kesztyűje” című bábjelenetet láthattuk az óvó nénik előadásában.

KARÁCSONY (fényképek)
Legmeghittebb, legbensőségesebb ünnepünk. Együtt az egész óvoda az aulában. A fenyőfa köré telepszünk, s minden csoport elmondja a verseket, elénekeli a dalokat, amivel készült az ünnepre. Mindenki csillogó szemmel figyel, együtt énekelünk, s igazán akkor mindenki szívében szeretet honol.
Az idei karácsonyunkat bearanyozta a Micimackó csoport Pásztorjátéka és a Méhecske csoport gyertyás ünnepi műsora, mely igazán mindenki szívét megdobogtatta, nem csak az óvodában, hanem az idősek otthonában is.

Farsang, 2006 (fényképek: itt és itt)
Évekre visszanyúló hagyomány, hogy óvodánkban több más ünnepünkhöz hasonlóan a farsangot is nyitott keretek között rendezzük meg, csoportonként. Így idén is együtt ünnepelhettünk a szülőkkel, testvérekkel.
Vidám hangulatban tartottuk meg 2006. február 6. és 10. között a farsangi hetünket. Sok, változatos, ötletes jelmezt láthattunk. Nem is akadt olyan gyermek, aki ne öltözött volna be valamilyen farsangi maskarába. A nagyobbak még bemutatkozó verset is költöttek.
A gyermekek nagy örömére az anyukák és apukák egy – egy mese előadásával, bábozással, szereztek nagy meglepetést, természetesen ők is jelmezben.
Ezt követte a mókás játékokkal tarkított, táncos mulatság. Volt zene, sütemény, üdítő, farsangi fánk, sok lufi és persze nyeremény. A jókedvet fokozta, hogy együtt játszhattak, versenghettek a gyermekek szüleikkel.


Nyílt napok, 2006. (fényképek)
Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megtartottuk csoportjainkban a nyílt napokat.
A szülők betekintést nyerhettek az óvodai élet mindennapjaiba, megnézhették gyermekeik tevékenységeit. Együtt játszhattak gyermekeikkel, mely a szülőknek is és a gyermekeiknek is nagy örömet okozott. A nagycsoportosok nyílt napjaira meghívtuk a leendő elsős tanító néniket is, akik óvodai környezetben ismerkedtek a jövendő elsősökkel.
A Csiga csoport – ők a legkisebbek – nyílt napja egyben ovis csalogató is volt, melyre meghívtuk a városrészünk két éveseit is, akik majd óvodásaink lehetnek a jövőben. A kicsik és szüleik jól érezték magukat.
Örülünk, hogy sokan elfogadták meghívásunkat.


Nagycsoportosok az iskolában (fényképek)
Óvodánk nagycsoportosai örömteli meghívásnak tettek eleget 2006. március 28-án, amikor első alkalommal látogathattak el leendő iskolájukba. Lívia néni és Jutka néni – a két tanító néni – változatos, játékos programokkal várta a gyermekeket és szüleiket.
A tornateremben az elsősökkel közös sportvetélkedőn mérhették össze az ovisok ügyességüket, majd jövendő tantermükben készíthették el az első rajzos füzetüket díszítő alkotásokat. Amíg a kicsik rajzoltak, színeztek, addig az anyukák és apukák színes borítót készítettek. A munka közben lehetőség volt a tanító néniktől információkat gyűjteni az iskolakezdésről.
Vidáman, jó hangulatban telt el a délután. Mint ahogy az óvodával, az iskolával való első találkozás élménye is meghatározó lehet a későbbiekre.
Köszönjük a tanító nénik kedvességét, és a lehetőséget az ismerkedésre.

A Húsvéti ünnepet az óvodában mindig nagy készülődés előzi meg. (fényképek)
Egész héten dekorációt készítünk a faliújságokra, az ablakokra, tojást festünk, a fiúk locsolóverset tanulnak.
Az időjárás megakadályozott minket abban, hogy az udvaron készítsük el a hagyományos nyuszi fészket, ezért a gyermekek a csoportokban várták, hoz-e valamit a nyuszika. A várakozás ideje alatt óvodánk Töhötöm bábcsoportja húsvéti mesével szórakoztatta a kicsiket.
A mesét követő közös éneklés után a csoportokba visszaérve örömmel találták meg a gyermekek a húsvéti ajándékot.

Tavaszi aktualitások (fényképek)
Az Óvodában végzett tavaszi munkák egyik legfontosabb feladata az udvarunk tavaszi nagytakarítása. Mindig nagy öröm a gyermekek számára, amikor ők is részt vehetnek apróbb munkálatokban. A fényképeken is jól látszik, hogy milyen lelkesen segítenek a homokhordásban.

Gyermeknap (fényképek)
2006. május 5-én vidám, játékos gyermeknapot tartottunk óvodánkban a Kölyökidő Alapítvány részvételével.
Feledhetetlen élményt jelentett a gyermekeknek az udvaron felállított felfújható légvár és az akkumlátoros kismotorok kipróbálása. A hangulatot fokozta, hogy a gyermekekből – két arcfestő segítségével – rövid idő alatt gyönyörű „királylányok”, „pillangók”, „napocskák”, kedves „kiscicák”, „kiskutyák”, félelmetes „tigrisek”, „oroszlánok”, „pókemberek” lettek.
Köszönjük az Alapítvány segítségét!

Anyák Napja (fényképek)
Május első vasárnapja az Édesanyák és a Nagymamák ünnepe, melyre mindig nagy tisztelettel és szeretettel készülünk a gyerekekkel. Idén sem volt ez másképp. Napokig készültek az Anyukáknak, Nagymamáknak szánt meglepetés ajándékok. A faliújságokra minden kisgyermek elkészítette azt a rajzot, amin ő és az Anyukája látható. Virágokkal díszítettük az óvodát és május 4-én délután ünnepi műsorral köszöntöttük az Édesanyákat és a Nagymamákat.

Néptáncos bemutató (fényképek)
2006. május 17-én gyönyörű műsort láthattunk óvodánk néptáncosaitól. A gyermekek vidáman, élvezettel, büszkén mutatták meg nekünk, hogy mit tanultak év közben. A ritmusos, esztétikus mozgás mellett előadásukat fokozta lelkesedésük, amit Gula Miklós néptáncoktató bácsi ébresztett bennük. A bemutató is tükrözte, hogy a gyermekek mindig izgatottan készülődtek és örömmel vettek részt a szerdai foglalkozásokon, ahol nem csak a tánccal, hanem a népzenével, népi hangszerekkel, játékokkal, népszokásokkal és kultúrával is megismerkedhettek. Gratulálunk nekik!

Elbúcsúztak a nagyok! (fényképek)
Már az óvodáskorú gyermekek is megértik, átérzik annak hangulatát, ha kis életükben változás közeleg. Ehhez hozzájárul a sok közös emlék, játék, esemény felidézése, a fényképek nézegetése. Így voltak a mi nagycsoportosaink is, akik már kíváncsian várják, hogy milyen új örömöket hoz nekik az iskola, de azért sokat beszélgetnek arról is, hogy milyen is lesz az, ha már nem lesznek ovisok, nem találkoznak minden nap az óvó nénikkel. Bizony ők is megilletődötten énekelgették a búcsúzó dalokat, szavalták a verseket az évzáró ünnepségünkön, melyre a szülőkön, családtagokon, barátokon kívül a leendő elsőosztályos tanító nénik is elfogadták meghívásunkat. A virágba öltöztetett óvoda, a vándortarisznya, a középsősök búcsúztatója, a szülők meglepetései, az ünnepi tűzijátékos torta sokáig megmarad emlékezetünkben erről a napról. De a legfontosabb, hogy benneteket sem felejtünk el kedves Méhecske csoportos ovisok! „Jó utat nektek!”

Együtt kirándulhattunk (fényképek)
Már hagyománnyá vált Óvodánkban, hogy ősszel és tavasszal kiválasztunk egy napot, amikor az egész Ovi felkerekedik, és egy közös kiránduláson veszünk részt.
A gyermeknapi kirándulásunkat ebben a tanévben a Szülők adományaiból tudtuk megvalósítani, így óvodánk gyermekei együtt látogathattak el 2006. május 29-én a Budakeszi Vadasparkba!
A hűvösebb idő ellenére mindenki nagyon jól érezte magát, rengeteg élményt és új ismeretet szerezhettek a gyermekek.
Nagyon köszönjük a Szülők támogatását!

2006/2007-es tanév

Óvodásból iskolások (fényképek)
Májusban a tanévzáró ünnepségünkön ugyan elbúcsúztattuk nagycsoportosainkat, de az igazi elválás érzése akkor merült fel bennünk, amikor szeptember 3-án ünneplőbe öltözve közösen elindultunk óvodánkból az iskola felé. Útközben, még a nyári élményeket hallgatva, – mint máskor is, mikor beköszönt a tanévkezdés – arra gondoltam, még összetartozunk, részesei vagyunk továbbra is egymás mindennapjainak. Azonban, amikor ovisaink a tanító nénik segítségével elfoglalták a számukra kijelölt helyet az iskola udvarán, rá kellett döbbennem, hogy már csak alkalmanként fogok találkozni velük, hallani róluk. Bármennyire is nehéz ezt elfogadni, ez így van rendjén!
Kedves volt Méhecske és Micimackó csoportosok! Tanuljatok jól, ügyesedjetek továbbra is, és ne feledjétek: visszavárunk benneteket egy-egy élménybeszámolóra.

Új ovisokat fogadhattunk (fényképek)
Óvodánk Méhecske csoportjába megérkeztek a legkisebbek. Nagyon vártuk, szeretettel fogadtuk őket. Izgalommal vették birtokba a csoportszobát és a füves udvart. A sok játék hamar feledtette velük a kezdeti nehézségeket, az anyukájuktól való elválást.

2006. szeptember 22.: A PARKERDŐBE KIRÁNDULTUNK (fényképek)
Idei őszi kirándulásunk úti célja az agárdi Parkerdő volt. Igaz, már sok gyermek jól ismeri településünk e csodás részét, de többen voltak, akik most jártak itt először. Az ezernyi felfedezni való pedig mindig tartogat újdonságot azoknak is, akik gyakran járnak ide.
A napsütés, az erdei séta, a bújócskázás, a fogócskázás, a labdázás, a játék a gyönyörű környezetben, együtt a barátokkal, mindenkit jókedvre derített!
A legkisebbek és óvó néniik ezalatt az oviban játékos, vidám, ismerkedős délelőttöt tartottak az anyukákkal, apukákkal.

Szüreten a Micimackók! (fényképek)
Nagycsoportos óvodásaink szeptember végén az őszi betakarítások egyikével, a szürettel ismerkedhettek. Izgalommal és nagy érdeklődéssel várták ezt a napot, hiszen sokaknak még nem volt részük ilyenben. Kis vödrökkel, ollókkal felszerelve indultunk útnak. A szőlő szedése mellett – amit jó ízűen kóstolgathattunk is – a darálással is megismerkedhettek a gyerekek. A vállalkozó kedvűek maguk darálhatták a leszedett szőlőt. Megkóstolhatták a mustot, megfigyelhették az egymást követő munkafolyamatokat. Végül még a pincébe is bekukkanthattak, ahol a kisebb – nagyobb hordók sorakoztak, arra várva, hogy teletöltsék őket a szőlő édes levével.
A munkától elfáradva, élményekkel gazdagon tértünk vissza az óvodába. Köszönjük a lehetőséget!


Az Aranyhídban is jártunk
Az Idősek Világnapja alkalmából csoportunkat érte az a megtiszteltetés, hogy a FÓKUSZ Szociális Szolgálat gondozottjait, valamint az Aranyhíd Idősek Otthona lakóit felköszönthettük. Szívünket is ünneplőbe öltöztetve kis versekkel, dalokkal, mesével készültünk a jeles eseményre. Nevelőmunkánk során fontosnak tartjuk az idősebb generáció megbecsülésére és tiszteletére nevelést, s reméljük köszöntőnkkel színesebbé tettük az ünnepet.
„Ünnepre jöttünk ma ide,
Nagy az örömünk, mosolyog a szemünk,
Kívánunk boldog életet,
sok szépet, kacagást, derűt és szeretetet.”

(népköltés)

2006. november 7. : ÓVODÁNKBAN JÁRT A MESEZSÁK BÁBSZÍNHÁZ (fényképek)
Kedves mesét láthattak kicsik és nagyok az ovi tornatermében, a budapesti Mesezsák bábszínház előadásában. A mese címe: Süni és a csodabogyó. Minden gyermeket „elvarázsolt” az izgalmas történet a barátságról, a tüneményes bábok, a díszlet, a zene és a profi előadás!

2006. november 9.: SZÜRETI MULATSÁG (fényképek)
– A Kölyökidő Alapítvány jóvoltából igazi, hangulatos szüreti mulatságban lehetett részünk. A zenészek „húzták” a talpalávalót, a néptáncos néni segítségével mi táncoltunk, énekeltünk, játszottunk. Előbb-utóbb a félénkebbek is táncra perdültek. Az arcfestő nénik pedig mindenkit kívánsága szerint varázsoltak királylánnyá, kiscicává, pillangóvá, vagy éppen félelmetes mesehőssé!

2006. december 6. : ITT A MIKULÁS! (fényképek)
Nagy várakozás előzte meg a Mikulás bácsi érkezését óvodánkban. A gyermekek izgatottan készültek a jókedvű versekkel, dalokkal, az ovi díszítésével. Csak a várva-várt havazás hiányzott! A Mikulás minden csoportszobába ellátogatott, ahol személyesen adta át ajándékát a gyermekeknek. A bátrabbak az ölében is helyet foglalhattak.
A jókedvet fokozta az ovi Töhötöm bábcsoportjának előadása. Meséjük címe: Mikulás az erdőben!
A Mikulás érkezését ebben a tanévben a Halacska csoportosok várhatták együtt az Aranyhíd Gondozóházban és az Idősek Otthonában.

2006. december 8.: KARÁCSONYI JÁTSZÓHÁZ (fényképek)
A vártnál sokkal többen fogadták el meghívásunkat péntek délután Karácsony-váró Játszóházunkba, ahol a gyermekek szüleikkel, testvéreikkel együtt készíthettek különböző anyagokból karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat a karácsonyfára, ablakba, ajtóra, stb. Az ügyesebbek és kevésbé ügyesebbek is találtak olyan elkészíteni valót, amely igazán nagy örömöt jelentett. Rövid idő alatt csodásan díszített mézeskalácsok, angyalkák, füzérek, karácsonyfadíszek születtek.

2006. december 20.: KARÁCSONY (fényképek)
A dolgozók és gyermekek együtt ünnepeltek a tornateremben, ahol a versek, dalok mellett a Micimackó csoport Betlehemes játéka fokozta a karácsonyváró hangulatot. Szülői felajánlásból gyönyörű karácsonyfát díszíthettünk, a fa alá pedig az óvoda Alapítványa jóvoltából kerültek az ajándékok.
A Micimackó csoport előadása nem csak az óvodában, hanem az Aranyhíd Gondozóházban, az Idősek Otthonában és a gárdonyi Művelődési Házban is megörvendeztette a nézőket.

2007. január 11.: ISMÉT ELLÁTOGATOTT HOZZÁNK A MESEZSÁK BÁBSZÍNHÁZ (fényképek)
Ez alkalommal a Süni és a barackok című mesét hozták el „zsákjukban”, a gyermek nagy örömére! A jól ismert főszereplő újabb kalandjait izgulhattuk és nevethettük végig. A gyermekek sok kacagással, tapssal viszonozták a remek előadást.2007. február 10.: NAGYSIKERŰ ÓVODABÁL
Immár negyedik alkalommal tartottuk Alapítványi Óvodabálunkat, idén először a Kék-tó étteremben. Nagyon sokan elfogadták meghívásunkat. Nem csak a hangulat, de a bevétel is elsöprő sikereket ért el!
Az Óvoda dolgozói és gyermekei nevében ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a példaértékű részvételért és segítségért mindazon szülőknek, vállalkozóknak, magán személyeknek, előadóművészeknek akik munkájukkal (jegyeladás, szervezés, süteménykészítés, tombolaárusítás stb.), részvételükkel, felajánlásukkal, a patronáló jegyek és belépőjegyek megvásárlásával hozzájárultak bál megrendezéséhez!
Ezzel részben a gyermekek tavaszi kirándulásához járultak hozzá, részben óvodánk alapítványát támogatták! A BEVÉTEL: 223 150 Ft. KÖSZÖNJÜK!

2007. február 12-16.: „ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL!” (fényképek)
Február második hetében tartottuk nyitott farsangi bálunkat. Minden csoport más-más napon próbálkozott a tél elűzésével (ami egyébként ebben az évben meg sem érkezett). A táncos mulatozás mellett érdekes, vicces ügyességi játékokban próbálhatták ki tudásukat kicsik és nagyok. A gyermekek, szülők és dolgozók bemutatták ötletes és mókás jelmezeiket, énekelve járták végig az óvoda helységeit. A jókedvről a vállalkozó kedvű szülők is gondoskodtak egy-egy mese előadásával, amely igazán nagy meglepetés volt a gyermekek számára.

Ovis-csalogató (fényképek)
-ra
hívtuk 2007. március 23-án a városunkban élő, óvodaválasztás előtt álló gyermekeket és szüleiket. Nagyon örültünk, mert sokan elfogadták meghívásunkat, ami számunkra azt jelenti, hogy a szülők kíváncsiak óvodánkra, az ott folyó munkára.
A találkozó első felében a kicsik (természetesen az anyukákkal együtt) a Méhecske csoport vendégei lehettek. A „leendő” ovisok is örömmel vettek részt a csoport tevékenységeiben: játszottak, festettek, énekeltek, táncoltak, még egy mesét is láthattak az ovisok előadásában.
A továbbiakban, – amíg a gyermekek kipróbálták a tornatermünk mozgásfejlesztő eszközeit, – addig az érdeklődő szülők tájékoztatást kaptak az óvodánkról, programunkról, szokásainkról. Jó hangulatú beszélgetés alakult ki az óvodakezdés örömeiről. Bízunk abban, hogy sikerült sok jó tanácsot adnunk és segíteni, hogy az ovikezdést minden kisgyermek és család örömteli eseményként élje át.


Nagycsoportosok az iskolában (fényképek)
2007. március 23.-án, amíg mi délelőtt a leendő óvodásokat „csalogattuk” óvodánkba, addig délután a leendő elsős tanító nénik nagycsoportosainkat és szüleiket invitálták egy játékos, ismerkedős találkozásra az iskolába.
Az ovisok már napokkal előre készülődtek, várták az izgalmas eseményt. A hatalmas tornateremben sportos, ügyességi játékokban vehettek részt az elsősökkel együtt, ahol még érmet is szerezhettek a gyermekek. Ezt követően az egyik tanteremben ismerkedhettek az iskolával és a tanító nénikkel a kicsik és nagyok egyaránt. Köszönjük Jutka néninek és Bea néninek a vidám délutánt!

HÚSVÉTI KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ (fényképek)
-AT tartottunk 2007. március 30.-án. Többféle technika kipróbálásával vártuk a gyermekeket, testvéreket, anyukákat és apukákat. Örömmel tapasztaltuk, hogy többen voltak a szülők között is, akik gyermekeik mellett, elmerülve a tevékenységbe, kreatív ötleteiket kibontakoztatva készítettek igazi, ünnepi díszeket. Köszönjük, hogy a gyermekek örömére is sokan töltötték velünk a délutánt!