Archív: Méhecske 2011-2012.

Méhecske középső csoport 2011-12


———————————————————————————————–
———————————————————————————————–
2012.08.24.

Utolsó közös élményünk a csoporttal a hosszú nyári pihenés előtt. Busszal utaztunk a Termálfürdöig, onnan pedig rövid gyaloglás után érkeztünk meg a RÖNKVÁRHOZ. Enikő néni vezetésével várvédő katonákká változtunk és az egri vár híres csatájának rövid történetét meghallgatva, a gyerkőcök is kipróbálhatták a “harci fogásokat”. Néhány perc alatt szinte csatazaj töltötte meg a várat, ahogy a méhecskék birtokba vették azt. Volt ott zsák görgetés, “lángoló” szalmakoszorúk célbadobása, “zoknigolyó” csata, kincskeresés. Az esemény fénypontja persze az volt, amikor a bátrabbak lemerészkedhettek a vár alatti alagútakba. Fáradtan, de újabb élményekkel gazdagodva buszoztunk vissza ebédelni az oviba.

A nyári szülinaposok közül még megünnepeltük KAMILLA és BORBÁLA szülinapját is a nyári szünet előtt. BOLDOG SZÜLINAPOT!

———————————————————————————————–
2012.06.10. Szülinaposok
Újabb SZÜLINAPOSOK ünneplésének képeit láthatjátok. Május 31-én HUNOR lett 5 éves. Aztán következnek a nyári szülinaposok. Bodai BOGI 6 éves lesz, Bernáth Zalán pedig 5 éves. BOLDOG SZÜLINAPOT HUNOR, BOGI ÉS ZALÁN!!!

2012. június 10. Méhecske szülinaposok – további képek

———————————————————————————————–
2012.05.13. Május eleje

BOLDOG SZÜLINAPOT DANI! A szülinapi képek mellett néhány pillanatkép Daniról, ahogy az anyáknapi ünnepségre készülődünk.


A nem túl bíztató előjelek után, már ami az időjárást illeti, a Börgöndpusztai családi napot sikeresen megtartottuk a kitűzött napon, szerencsére nem kellett elhalasztani. Amíg haza nem értünk, kegyes volt az időjárás, a beharangozott vihar tényleg csak késő délután ért ide. Amíg mi az ovi előtt gyülekeztünk, addig a főzésre vállalkozók már a helyszínen készültek elő, így mire mi odaértünk, addigra égett a tűz a bogrács alatt, pirult a hagyma, sőt már a hús egy része is a bográcsban volt. Ezúton is köszönjük Kocsy Dóri apukájának az istenien finom pörkölt elkészítését és a többieknek a főzéshez nyújtott tevőleges és szóbeli segítséget. (hagymaaprítás, fahasogatás vagy a szakács szórakoztatása)
Remélhetőleg minden gyerkőc, no meg a szülők is jól érezték megukat a “természet lágy ölén”. Volt akit az állatok simogatása, volt akit a terület felfedezése, volt akit a játék és volt akit a beszélgetés kötött le. Köszönjük Oláh Zalán apukájának a spontán focimeccsek irányítását, no és természetesen a résztvevők lelkesedését.
Időben elkészült az ebéd, mely az utolsó falatig elfogyott. A finom házi édességek is kelendőek voltak.
A jól megérdemelt ebéd után mindenki fáradtan, de remélhetőleg élményekkel gazdagabban indult haza. Folytatás szeptemberben!

2012. május – szülinap és Börgöndi kirándulás

———————————————————————————————–
2012.05.07. Május eleje

A május is szülinapokban bővelkedő hónap. Rögtön az első Balog Lilié, aki 5 éves lett. BOLDOG SZÜLINAPOT LILI!


Az anyák napja alkalmából újabb kreatív délutánt szerveztünk, melyen a NAGYIKNAK készítettünk meglepetést. Örülünk a sok résztvevőnek, köszönjük, hogy éltetek a lehetőséggel. Ismét jó alkalom volt ez a szülők közötti kapcsolatépítéshez, valamint a kötetlenebb beszélgetéshez. A szorgos kezek munkájáról tanúskodnak a képek…

2012. május 7. szülinap és nagyik

———————————————————————————————–
2012.04.24. Tropicarium előtt
Mielőtt a Tropicariumba kirándultunk, az előző napokban az eseményre “hangolódtunk”. Képeket nézegettünk a vízben élő és kétéltű állatokról, kiemelve azokat, amelyekkel a Tropicariumban is találkozhatunk. Segítségünkre volt Kamilla “óvónéni”.
Együtt elsétáltunk a kisállat kereskedésbe, ahol “kicsiben” láttunk akváriumokat. Majd az élményeket meg is jelenítettük a saját készítésű akváriumokkal. Köszönjük a cipősdobozokat!

A közelmúltban emlékeztünk meg a FÖLD napjáról. Óvodánk is megszépült, “kivirágosodott”. Ezúton szeretném megköszönni minden szülőnek, aki virág vásárlásával, annak felajánlásával hozzájárult környezetünk megszépüléséhez. Jobb hangulatban indulnak így a napok, jó dolog szemlélni a szebbnél-szebb virágokat.


Folytatódott az áprilisi szülinapok megünneplése. Erdélyi Viki és Tóth Csani ugyanazon a napon születtek, mindketten a hétvégén lettek 4 évesek. BOLDOG SZÜLINAPOT VIKI ÉS CSANI!

2012. április 26. Tropicarium előtt

———————————————————————————————–
2012.04.20. Tropicarium
2012. április 20-án, egy igazán szép tavaszi pénteken, végre elindultunk a Tropicariumba. Reggel az óvodai gyülekező után együtt indult a csapat a vasútállomásra. A gyerkőcök találgatták, hogy vajon kék vagy piros vonattal utazunk-e?! Szerencsére oda-vissza is piros vonattal utaztunk, nem volt gond a fel és leszállással, sőt kényelmesen elhelyezkedhettünk. Köszönjük szépen Bódai Bogi apukájának a többszöri intézkedést, szervezkedést azügyben, hogy zökkenőmentesen utazhassunk!


A formaságok elintézése után irány a Tropicarium! Minden gyerkőc kíváncsian szemlélte az érdekesebbnél érdekesebb állatokat, volt látnivaló bőven. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk együtt, lesz mit feleleveníteni a következő napokban. Persze a játék sem maradhatott el, az “óceáni” séta után örömmel vették birtokba a gyerkőcök a játszóteret.
Itt is szeretnénk megköszönni minden szülőnek, nagyszülőnek, kísérőnek a segítséget, amivel hozzájárultak a kirándulás sikerességéhez.

2012. április 20. Tropicarium – további fotók

Jöhet a folytatás Börgöndpusztán!

———————————————————————————————–
2012.04.17.
Áprilisban többen ünneplik a szülinapjukat. Elsőként Jeges Dórit köszöntöttük meg. BOLDOG 4. SZÜLINAPOT DÓRI!


———————————————————————————————–
2012.04.07.
Húsvét előtti igazi nagy meglepetés érte a Méhecskéket. Áldott Richi anyukája készítetett a csoportunknak egy “gigantikus” város szőnyeget, melyen valódi élmény az autózás. A szőnyeg “felavatásakor” az egész csoport autózott, még az egyébként csajos játékokat előnyben részesítő lányok is. Ezúton is nagyon-nagyon köszönjük a szőnyeget minden méhecskés gyerkőc nevében is.

Április 4-én délelőtt húsvétra hangoló meseelőadást nézhettek meg a gyerekek. A mesében szerepeltek az óvoda lelkes dolgozói, óvónénik, dajka nénik egyaránt. Amíg az udvaron játszottunk, belopakodott a csoportba a húsvéti nyúl és minden gyerkőc tányérja mellett hagyott egy kis meglepetést. Délután pedig a húsvéti játszóházban alkothattak, szülők, gyerekek közösen az óvónénikkel. Úgy érezzük ez a nap is élményekben gazdagon tellett el óvodásaink számára. Kellemes húsvéti ünnepeket!

2012. április 4. Varázsszőnyeg

———————————————————————————————–
2012.04.02.
A “hirtelen jött” tavaszban elsétáltunk a tópartra, megnéztük, hogy mi változott mióta utoljára arra jártunk. Megfigyeltük a tavasz jeleit, a rügyező fákat, a tavon látható állatokat. A megfigyelés mellett azért szaladgálásra is volt lehetőség.


Végre FLÓRA születésnapját is megünnepeltük, ugyanis a betegségek miatt elhalasztottuk, mert nem szerettük volna, ha sokan kimaradnának az eseményből. Utólag is boldog születésnapot kívánunk!

A húsvétot megelőző héten már az ünnepre hangolódtunk versekkel, mesével, énekekkel. Akinek kedve volt hozzá sógyurmából készíthetett húsvéti díszt, majd süteményt készítettünk húsvéti formák felhasználásával. Ebéd után meg is ettük!

És még 14 fénykép:

2012. április 3. márciusi képek
2012. április 3. Vegyes fényképek

———————————————————————————————–
2012.03.20.
Februári események felidézése…
Február 17-én pénteken tartottuk csoportunkban a farsangi “mulatságot”. Jelmezes felvonulás, jelmezbemutató, verselés, tánc, no meg vidám, olykor mókás játékok tarkították a délelőttöt.
Köszönjük a szülők aktív közreműködését, a sok-sok finomságot. A jó hangulatot, kellemes élményt bizonyítja, hogy a gyerkőcök még több napig emlegették a farsangot, és természetesen várják a következőt…


Februárban is még a víz témakörével foglalkoztunk. Beszélgettünk a vizi járművekről. Felelevenítettük Noé történetét. Enikő néni vezetésével el is készült a “BÁRKA”, a gyerekek benépesítették állatokkal. A hajó manó meséjét is érdeklődéssel hallgatták.
Ha víz, akkor nem maradthat ki a pecázás sem! A kifogott halakat aztán lehetett számlálni, csoportosítani, a “patakba” telepíteni.
Kísérletként mi is “modelleztük” kicsiben, hogy mi történik a forrásból fakadó vízzel ahogy lefolyik a hegyről. Sok gyerkőc vett részt a “dagonyázásban”!!!
Pipettával cseppentettünk, majd végigvezettük a vízcseppet a patakban. Ügyeskedtek, lelkesen próbálgatták úgy vezetni, hogy ne “fusson” ki a vízcsepp a mederből.
Újdonság volt, hogy ezután kipróbálhatták a pipettával való festést is.

A tél utolsó próbálkozását is kihasználtuk arra, hogy még egyet hócsatázzunk!


Ha víz, akkor nem maradhat el a nagytakarítás sem. Ideje volt a játékok átválogatásának, na meg a polcok, asztalok, székek lemosásának. Nagy segítség volt számunkra minden kis “méhecske”. Először csodálkoztak, hogy mire készülünk, aztán annál nagyobb lelkesedéssel kapcsolódtak be a rendrakásba.

2012. február: farsang, víz, hócsata és takarítás

———————————————————————————————–
2012.02.06.
Pillanatképek a téli udvari életből
Végre megérkezett az igazi tél. A képek is bizonyítják, hogy a gyerekek, sőt az óvónénik is örültek a hó nyújtotta lehetőségeknek. Igazi dorbézolás, hócsata és szánkózás zajlott ebéd előtt az udvaron.


Nagyon örülünk, hogy tényleg kezdenek hagyománnyá válni a kreatív délutánok a csoportunkban. Aktuálisan most a farsangra készülődtünk, a szorgos kezek a dekoráció elkészítésében segédkeztek. Köszönjük!!!
Most is lehetőség volt a beszélgetésre, na meg a szabad játékra a gyerekek számára. A finom csemegék sem maradtak sokáig a tányérokon.

2012. február 6. Hóesés és kreatív délután – további 24 fotó

———————————————————————————————–
2012.02.04.
Januártól a VÍZ téma körül forog minden. Beszélgettünk a víz hasznáról és otthoni felhasználásáról. Végre lehetett pacsálni, hiszen a csoportban is lehet takarítani. Lelkesen segítettek a gyerkőcök a babafürdetésben, a babaruhák mosásában, sőt a mosogatásban is. Külön öröm volt számunkra, hogy a “házias” fiúk is bekapcsolódtak a tevékenységekbe.

Januárban egy-egy nap azért megmutatta magát a tél. Esett a hó, így a madarak etetéséről sem feledkezhettünk meg. Az ablakból figyeltük, ahogy Enikő néni feltöltötte a madáretetőket.

Persze a legnagyobb élmény a hócsata volt. Készültek a hógolyók és elindult a kergetőzés. Kipirulva, nevetve játszott az egész csoport a friss téli levegőn. Aznap nem volt gond az alvással!!!

Január közepén Diószegi Roli szülinapját ünnepeltük. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ROLI!

Beköszöntött a valódi téli hideg! Mi történik ilyenkor a vízzel? Elsétáltunk megnézni a Velencei-tó változását, hiszen egy héttel korábban még azt láthattuk, hogy a szél miatt erősen hullámzik, mostanra pedig már be is fagyott. Képeket nézegettünk a téli sportokról, és sokat beszélgettünk a korcsolyázásról.
” Bokron, fákon hócsoda,
Siklik a gyors korcsolya…”
Vattapamacsokkal megfestettük a befagyott tavat, majd indulhatott a “korcsolyázás” a gyerekek által színezett síkbábokkal.

“Gomba, gomba, gomba…”
Az esőben nagyra nő a gomba. Erről szólt az aktuális mese, na meg a hozzá tartozó mondóka. Készültek a mutatós piros-fehér pöttyös gombácskák. A téma fénypontja a mese eljátszása volt a gyerkőcök szereplésével.

2012. február 5. 61 további fénykép az elmúlt 3 hét eseményeiről

———————————————————————————————–
2012.01.10.
Végre megmutatta magát január 10-én egy kicsit a tél. A hóesés örömére készítettünk havas képeket ragasztással, festéssel.
Ezen a napon utólag megünnepeltük Kürtösi Boti szülinapját is. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BOTI!


Sajnos a hó hamar elolvadt, így hógolyót nem tudtunk készíteni.De azért szerettünk volna egy kis “havas” hangulatot csempészni a mindennapokba, így a gyerekek nagy örömére együtt gyúrtuk a kókuszgolyókat. Szinte mindenki részt vett benne, közben kóstolgatták is a csemegét. Ebéd után aztán jóízűen el is fogyasztottuk.

2012. január 10. Méhecskék ügyködnek

———————————————————————————————–
2012.01.09.
Megkezdődtek az óvodai mindennapok 2012-ben. A gyerekek örömmel vették birtokba a téli szünet után a csoportszobát és minden úgy zajlott, mintha nem is lettünk volna otthon 2 hétig. A karácsonyi élmények elmesélését követően természetesen az óvodai karácsonyra kapott új játékok kerültek a középpontba. Szép sorban mindenki kipróbált mindent, ami érdekelte. Néhány pillanatkép az új év első napjaiból…


———————————————————————————————–
2011.12.16. Köszönetnyilvánítás

Örülünk, hogy több család is megtisztelte jelenlétével a december 14.-e karácsonyi készülődést. Reméljük mindenki jól érezte magát. Köszönjük az anyukáknak, hogy szorgoskodtak, és készítettek eladnivalót a vásárra, és mindenkinek, aki vásárolt, így gyarapítva a csoportok pénzét. Mi 2150 forinttal lettünk gazdagabbak!
Külön köszönet Áldott Bogi anyukájának, aki a csoport kreatív délutánjára is készített karácsonyi gipsz díszeket, amit aztán a gyerekek nagy örömmel festettek ki. Sok jó ötlettel segíti munkánkat, és a csoport dekorációjához is nagyban hozzájárult. Köszönjük!

———————————————————————————————–
2011.12.08. Karácsonyváró kreatív délután – ismét

2010 decemberében hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg “Karácsonyváró kreatív délutánunkat”. Eljött a folytatás ideje, hiszen újra december van és közeleg a karácsony. Az idén december 8-án szerveztük meg a programot, amelynek keretében egy újabb jó hangulatú délutánt tölthettünk együtt. 16 órától sorban érkeztek a szülők, köztük több apuka is, na meg a tesók, hiszen ez egy családi program! A néptánc sem volt akadály, utána még be lehetett kapcsolodni, senki nem maradt le semmiről. A képek is bizonyítják, hogy gyerekek és szülők alkotóan töltötték az időt. Közben lehetőség volt a beszélgetésre, tapasztalatok kicserélésére, na meg persze a játékra. Éhesek és szomjasak sem maradtunk, mert mindenki hozzájárult valamilyen nasival, innivalóval a buli teljességéhez. Külön köszönet a házi sütésű finomságokért!


Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy Varga Hunor szüleinek megköszönjem az óvodai játékvásárlásból számukra befolyt összeg felajánlásáért, amiből a karácsonyi ajándékok körét bővítettük tovább!
Ha már kreatív délután, akkor ne feledjétek, hogy december 14-én 16 órától óvodai karácsonyi készülődés is lesz, amire szintén szeretettel várjuk a családokat!
Mindenkinek köszönjük, hogy eljött a csoportba, aktívan részt vett a tevékenységekben és hozzájárult a jó hangulathoz!

2011. december 8. Karácsonyváró – további 33 kép

———————————————————————————————–
2011.12.06. Ma a Télapó látogatott hozzánk
Meghallgatta dalainkat, verseinket – mind nagyon tetszettek Neki – majd kiosztotta az ajándékokat.
“Eső szitál, hull a hó.
Hol késel már Télapó?
Lásd, együtt a sok gyerek,
várja, lesi léptedet…”
Ezzel a verssel köszöntöttük a várva-várt Mikulást. Mindenki bátran odament hozzá, és örültek az ajándéknak. A gyerekek egyik kedvenc napja: December 6.

2011. december 6. A Mikulás nálunk járt – további fotók

———————————————————————————————–
2011.12.01. Tűzoltók
A tűz témakör fénypontjaként december első napján Simon Anna apukájának közreműködésével látogatást tettek csoportunkban a pázmándi önkéntes tűzoltók. Nagy-nagy köszönet Anna apukájának a lehetőségért és a program megszervezéséért!
Minden gyerkőc számára felejthetetlen élmény volt, amit az is bizonyít, hogy mindegyikük azzal fogadta délután a szüleit, hogy jártak nálunk a tűzoltók. Csillogó szemekkel mesélték a délelőtt eseményeit.


A tűzoltók érthető “gyereknyelven” beszéltek mindarról, amiről mi is beszélgettünk a gyerekekkel az elmúlt hetekben. (tűz haszna, a tűz, mint az ember barátja, a tűz, mint veszélyforrás) A kezdeti megszeppenés után bátran kérdeztek is a méhecskék.
Megnézhettük, hogy hogyan veszik fel a tűzoltó felszerelést, ha hívják a tűzoltókat, de ennél sokkal izgalmasabb volt, hogy a gyerekek is felpróbálhatták a kabátot, sisakot, kipróbálhatták a lámpákat, “telefont”. A beszélgetés végén ajándékot is kaptunk, tűzoltós szinezőket, de mi is átadtuk az ajándékokat, amit a méhecskés gyerkőcök rajzoltak, színeztek a tűzoltó bácsiknak.

2011. december 1. Tűzoltók a Méhecskéknél

A legemlékezetesebb pillanatok természetesen azok voltak, amikor kimehettünk a tűzoltó autóhoz, és megnézhettük a felszereléseket, beülhettek a gyerkőcök, na meg amikor búcsúzás képpen bekapcsolták a szirénát. A gyerekek nevében is még egyszer köszönjük a lehetőséget!

———————————————————————————————–
2011.11.30. Méhecske történések
A tűz témakör apropójaként kipróbáltuk a golyóval való festést. A gyerekeknek tetszett a “tűzgolyó” technika. Még Bálint is “bekapcsolódott” a délelőtti tevékenységbe.
Újabb szülinaposokat köszöntöttünk! “Bulis” ez a november!

2011. november 30. Blanka és Marci

———————————————————————————————–
2011.11.29. Méhecske történések
Még mindig a tűz témakörrel foglalkozunk. Az elmúlt napokban a tűzoltók munkájáról, fontosságáról beszélgettünk. Szerencsére többen is tudtak ehhez kapcsolódó könyveket hozni, így a képek alapján szereztünk “élményeket” a témában. Enikő néni vezetésével több napon keresztül tartalmas játék alakult ki a szőnyegen, ahol különböző szituációkban elevenítették meg a gyerekek, hogy mit is csinálnak a tűzoltók. Volt ahol balesetnél segédkeztek az autópályán, volt ahol a kigyulladt épületeket oltották, sőt a vasúti sineknél kialakult “katasztrófa helyzet” elhárításában működtek közre. A képek is bizonyítják, hogy szinte minden gyerkőc részt vett ebben a tevékenységben. Külön öröm volt a fiúknak, hogy elhozhatták az otthoni tűzoltó autókat, és az oviban is játszhattak velük. De nemcsak a csoportszobában, hanem az udvaron, sőt a tornateremben is a tűzoltással összefüggő játékok színesítették a délelőttöket. A legnagyobb öröm az volt számunkra, hogy az első ötletek után, már maguk a gyerekek kérték, hogy játszunk “tűzoltósat”.


A november igen gazdag születésnapokban, legalábbis a méhecske csoportban. A hónap közepétől szinte minden nap felköszöntöttünk valakit. Van aki már 5 éves lett (Á.Bogi), és vannak olyanok is, akiknek még csak 4 gyertya égett a tortáján (P Marci,O.Zalán, K.Dóri, V.Dóri,Sz.Blanka, K.Bálint). Sőt még egy nyárról elmaradt szülinapot is most pótoltunk be! (Á. Richi) Boldog születésnapot mindenkinek!

———————————————————————————————–
2011.11.17. Méhecske szülinap

2011. november 27.

———————————————————————————————–
2011.11.15. Méhecske szülinap és játék

2011. november 15. Játék és szülinap

———————————————————————————————–
2011.11.11. Méhecske játék és szulinap

2011. november 11. Méhecske játék és szülinap

———————————————————————————————–
2011.11.10. Szulinap

———————————————————————————————–
2011.11.09. November 7-i kis kirándulásunk

Végre kedvezett nekünk az időjárás, és ezen a kellemes őszi napon eljutottunk a tűzgyújtásra. Bernáth Zalánék láttak vendégül bennünket. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, ami minden gyerkőc számára felejthetetlen emlék. Nagy örömünkre szolgált, hogy még csak gyakoroljuk, egész jól ment a séta a “méhecskéknek”. Miután megérkeztünk Zalánékhoz, a csoport azonnal birtokba vette az udvart mindenestül. Kipróbálták a játékokat, simogatták a cicát. Azért a tűz körül is melegedtek, és a játék közben is kiváncsiskodva nézték, hogy mi történik. A tűz hasznát jól szemléltette a parázs fölött piruló virsli. A finom csemegét cipóval, na meg ketchuppal, majonézzel falatozták.


Mellé kaptunk Zalán anyukájától, Mónitól jó meleg citromos teát, ami igazán jól esett a tizórai mellé, na meg kicsit át is melegített bennünket. Az esemény végén lelocsoltuk a tűzet, hogy ne égjen tovább, ami szintén új tapasztalatokkal gazdagította a gyerekeket. (gőz, sistergés)
Nagyon jól éreztük magunkat, ezt szerintem a gyerekek nevében is mondhatom!

2011. november 7-i kirándulás +30 fotó

———————————————————————————————–
2011.11.08. Október végén
Október végén tüzet gyújtani ugyan nem jutottunk el, de helyette készítettünk finomságokat játékból is (só-liszt gyurmából péksüteményeket) és igaziból is. Jutka néni vezetésével és a méhecskék szorgos közreműködése nyomán a sütőben piruló almás sütemény fenséges illata lengte be az óvodát.
Ezekben a napokban ünnepeltük Virág Attila születésnapját is. Reméljük, hogy ennek az eseménynek a kellemes emléke is segíti azt, hogy Attila szívesen jöjjön az oviba.

———————————————————————————————–
2011.11.07. Események még az őszi “szünet” előtt
számos fénykép jön még
A méhecske csoportosok nagy örömmel vettek részt “A répa” című mese dramatizálásában.
A só-liszt gyurmából készített gyümölcsök őszi színekben pompáztak a szorgos kezek által.Az elkészült gyümölcsös kosarakat mindenki megcsodálta, aki a csoport felé járt.
Október közepén Simon Anna 5 éves lett. Az ünnepnapon büszkén viselte a szülinapos koronát! Ezúton szeretnénk megköszönni Kürtösi Boti anyukájának, Szilágyi Rékának, hogy elkészítette a koronát a gyerekek nagy örömére.
Kihasználtuk az október végi kellemes őszi időt az udvari játékra. Kedvelt tevékenység a motorverseny. Újabb köszönetnyilvánítás Piniel Marci szüleinek, akik egy kék kismotorral gazdagították az udvari játékainkat. Örömmel vették birtokba a gyerkőcök, sorban álltak, hogy kipróbálhassák. Köszönjük!


Aktuális témánk a növekedés volt. Mindenkit megmértünk, hogy milyen magas, és a saját készítésű őszi levéllel jelölhették meg magasságukat a csoport fáján. Képek alapján és megnéztük és megbeszéltük, hogy ki mennyit nőtt, mióta megszületett. Szívesen énekelték és játszották a “Kicsi vagyok én” kezdetű dalt.
Nemcsak mi, hanem a növények is nőnek, ezért elültettük az előzőleg kicsíráztatott babokat, így majd meg tudjuk figyelni fejlődésüket.

További 39 kép:

2011. november 8. szünet előtt

———————————————————————————————–
2011.10.15. Az elmúlt időszak eseményeiből szemezgetve
Party
Október 15-én újra próbálkoztunk a méhecske csoport családi napjának megrendezésével. Reggel az ovi előtt gyülekeztünk, majd a hidegre való tekintettel a csoportban játszottunk, amíg egy kicsit melegedett a levegő. Minden jelenlevő élvezettel kóstolgatta a hozott finomságokat (muffin, rétes, palacsinta stb.). Közös játék után elbáboztuk ” A RÉPA” című mesét, még a tesók is szerepeltek benne. Aztán felkerekedtünk, és irány a parkerdő! A verőfényes napsütésben a gyerkőcök birtokba vették a játszóteret. Következett a séta az őszi erdőben, miközben gyűjtögettük az “ősz kincseit”. A végén még sor került a parázs feletti sütögetésre is, így elkészült a séta utáni jól megérdemelt ebéd. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és így újabb közös élménnyel lettünk gazdagabbak!

Képek az elmúlt hét eseményeiből…
Sétát tettünk a zöldségesbe, ahol ismerkedtünk a zöldségekkel, gyümölcsökkel, majd szilvát vásároltunk a gyümölcssalátához.
A tapasztalatok megszerzése után a gyerkőcök só-liszt gyurmából megmintázták az őszi gyümölcsöket.
Közösen készítettük, aztán ebéd után el is fogyasztottuk a gyümölcssalátát. Mindeközben mondókáztunk, énekeltünk, verset tanultunk.
Kipróbáltuk a lábtornát, végre lehetett mezitláb lenni! Egy festős kép az aktív új méhecskékről.
Október 11-én délután újra kreatívoskodtunk, örültünk a sok segítő kéznek. Ötletes őszi dekorációk születtek, miközben a gyerkőcök is jól érezték magukat. Ők is alkottak, vagy játszhattak kedvükre.

Kiscica
Egyik nap egy kis cica mászott fel az ovi előtti fára a Csiga csoportosok örömére, akik az ablakból figyelték, hogy mi fog történni. Gyöngyi néni próbálta levenni, de a cicus másképp gondolta, inkább még feljebb mászott.

Indián nyár
Szerencsére elég sokáig tartott az “indián nyár”, sokat lehettünk az udvaron.Minden gyerkőc kihasználta az utolsó szép őszi napok adta játéklehetőségeket. Örömmel készítettünk fényképeket azokról a “méhecskékről” is, akiket mostanában fogadtunk be. (V.Dóri, Boti, Csani, Attila, Bálint)

2011. október 15. További szemezgethető fotók a Méhecskékről – 64 darab

———————————————————————————————–
2011.09.19. Szülinap
Havai Júlia 4 éves lett szeptember 16-án. Boldog szülinapot Julcsi!


———————————————————————————————–
2011.09.15. Szülinap

———————————————————————————————–
2011.09.09. Kezdünk?!
Elérkezett a szeptember, újra benépesült a méhecske csoport. Úgy érezzük, mintha nem is lett volna nyári szünet, hiszen minden gyerkőc vidáman játszott az udvaron, de a csoportszobai játékok is ” régi ismerősként” köszöntötték őket. Játék után jól esett az alvás vagy legalábbis a pihenés. És ne feledkezzünk meg a finom falatokról sem…Lássunk hát néhány pillanatképet a szeptemberi első napokról, ahol feltűnnek a régi arcok mellett újak is.


további 40 fotó:

2011. szeptember 9. további fotók

———————————————————————————————–
Csoport neve: Méhecske csoport
Óvónők:
Torda Enikő
Kóger Yvetta
Dajka: Klemm Istvánné (Jutka néni)

Korcsoport: kiscsoport

Előzetes csoportnévsor:
Áldott Boglárka
Áldott Richárd Adrián
Balog Lilien
Bernáth Zalán
Bódai Boglárka
Bódis Borbála Júlia
Csíkvári Anna Zóra
Csizmarik Boldizsár
Deme Boldizsár
Diószegi Roland
Éles Balázs Márk
Erdélyi Viktória
Farkas László Mózes
Gulyás Lorin
Gulyás Roland
Havai Júlia Kitti
Illés Jázmin Julianna
Jeges Dóra
Kocsy Dóra Tünde
Körtélyesi Dániel
Kürtösi Botond Péter
Lepold Dominik György
Oláh Zalán
Piniel Márton
Simon Anna
Szamos Blanka Gréta
Szántó Kamilla
Tóth Csanád
Trombitás Flóra
Varga Hunor
Vaskacsó Dóra
Virág Attila Zoárd