Archív: Katica 2010-2012.


————————————————————————————————-

————————————————————————————————-
2012.06.18. Katicák utolsó utolsó közös programja: játszópark a Nógrád megyei Nőtincsen
Reggel 8 órakor indultunk, kicsit bedugultunk Pesten, de hamar odaértünk a Vác feletti kanyargókon a helyszínre.
Rengeteg nagyon szépen megcsinált szép dolog várt bennünket, sajnos az első pillantásra rendelkezésre álló extra aktivitások további anyagi aktivitást ígértek.

Szerencsére azért a nagy területen oly sok lehetőség akadt, mely révén a gyerekek délután 4 felé alig akartak elindulni hazafelé. Végül utolsó közös kirándulásunkról is jó emlékekkel búcsúztunk, gyerekek és szülők egyaránt. Seholsincs Élménypark

————————————————————————————————-
2012.06.08. Katicák utolsó utolsó-előtti közös programja: Gárdonyi Westernpark
Reggel 9 órától kora délutánig lovacskázás, fogatozás, rohangálás végkimerülésig, cukorágyú és attrakció, azaz PalibácsIndián.
Köszönet Robinak, Palinak és akik segítettek a finom ebéd készítésében és a romok eltakarításában.

És további 120 fotó:

2012. június 8. Katicák a Gárdonyi Westernparkban

Rövid videó-összeállítás a napról:

————————————————————————————————-
2012.06.01. Ballag a katica


A tablónk:

További 40 fénykép:

2012. június 1. Ballagó Katicák


.
.

————————————————————————————————-
2012.05.09. Anyák Napján készült műsor

Letölthető innen, Csengéék jóvoltából (jobb egérklikk a linkre és kiválaszt a Link mentése másként.. lehetőség, majd azt a helyet kiválasztod, ahova a gépeden le akarod tölteni):
http://www.emerigo.hu/100_6491.MOV

“Szépek és ügyesek voltak a Katica gyerekek, öröm volt hallgatni, hogy egyre hosszabb verseket mondanak. ”
Szilvi

————————————————————————————————-
2012.05.03. Ebéd felé

————————————————————————————————-
2012.04.03. Fényképek

2012. április 3. tavaszi fényképek

————————————————————————————————-
2012.02.15. Katica farsang
Utoljára együtt a nagy csapat, azaz indító ismerkedési estet, sok kirándulást, Karácsonyt, Farsangot és sok egyebet együtt sikerekben megért szülők, a gyermekeikkel. A gyerekek hozták formájukat – a fiúk fiúsan, a lányok lányosan, s már a betanított kis rigmusokból is látni, hogy identitása rendjén mindnek – hála Istennek. A szülők Szilvi nóta- és táncfaságától vezérelve 5 perc alatt felkoreografálták magukat tehenészlegény/leány (ld. cow boy) táncra. A gyerekek pedig élvezték a sokszor együtt játszást. Megint jól sikerült, ami soha nem unalmas.

2012. február 15. Katica farsang 85 további kép


————————————————————————————————-
2012.01.20. Katica mívek


————————————————————————————————-
2012.01.18. Téli rajzok


————————————————————————————————-
2011.12.06. Ma a Télapó látogatott hozzánk
Meghallgatta dalainkat, verseinket – mind nagyon tetszettek Neki – majd kiosztotta az ajándékokat.
Ezután a csapat busszal Nagykarácsonyba utazott, ahol ugyancsak Mikulásos programok vártak bennünket.

Élménybeszámolók, első kézből – és különböző szemszögből: fényképek még jönnek
Csőgör Mónika – Lili anyukája:
Abban a szerencsés helyzetben volt részem, hogy szülőként én is elkísérhettem a Katica csoportot Mikulásfalvára. Tényleg kíváncsi voltam, hogy mi vár majd ott ránk, mivel ez eddig még az én életemből is kimaradt. December 6-ához képest sokkal kisebb volt a felhajtás, mint amire számítottam, de mint ez később kiderült, kész szerencse volt. Viszonylag rövid várakozás után bemehettünk az első helyszínre. A szponzor cég labirintusában egymás útját keresztező gyerekcsoportokat pánikszerűen próbálták a kísérők összeterelni. A labirintus témája persze köszönő viszonyban sem volt a Mikulással.

A csoporthoz kijelölt manónak színét sem láttuk, pedig már vagy 2 órája vártunk rá. Kint. A friss decemberi időben. A gyerekek csak kicsit unatkoztak. A felnőttek jobban. Aztán valaki átkísért minket a “megyék karácsonyfái közt” a Mikulás múzeumba. A kissé(?) kopottas környezet nem volna baj, de talán nem kellene műanyag fröccsöntött tárgyakkal feltölteni a hézagokat. Az angyal kiállítás enyhén szólva is felejthető volt.

Manónk végre csatlakozott hozzánk, bár szemmel láthatóan még nem ébredt fel. Ötletére elindultunk, hogy megnézzük a nagykarácsonyi Betlehemet. Miért is ne?! Alig 2 km séta után lelakatolt ajtók mögött sejteni lehetett valamint. Manó telefonált, de senki nem tudott semmit, kulcs sehol. A feszület körül letáboroztunk, de leginkább csak állva ették a gyerekek a magunkkal hozott szendvicseket.

Hurrá! Előbb mehettünk be a játszóházba. Végre meleg volt és le lehetett ülni. Szponzorunk fő témáját itt bábos változatban is megnézhettük. Szép dolog a szelektív hulladékgyűjtés, de mi köze ennek a Mikuláshoz?! Aztán egy kicsit elengedhették magukat a gyerekek. Kézműveskedhettek, volt csúszda, játékok és még bohóc is.

A Mikulás mentette meg a napot. Elvégre ez az, amiért jöttünk. A gyereke egész nap azt kérdezgették, hogy mikor megyünk már a Mikuláshoz. Manónk nem tartotta fontosnak, hogy az ajándékokat rejtő falról vagy az udvaron álló kútról bármit is mondjon. Amíg kint vártunk megnézhettük Bubutimár Éva gyönyörű kerámiáit a manókiállításon – nekem ez volt a nap fénypontja. Itt találkoztunk az első és egyetlen kedves, vendégszerető helybélivel is.

Hó hiányában az udvaron árválkodott a Mikulás szánja, amit birtokba is vettek a mieink. Manónk először próbálkozott valami olyasmivel, hogy „ne mindenki egyszerre”, de aztán végképp feladta. Megnéztük még a szarvasokat a kerítés mögött, de ők sem voltak túl barátságosak.

Összességében vidáman telt a nap, de ez inkább a gyerekeknek volt köszönhető mintsem a hely varázsának.

Krausz József:
A Gárdonyi oviban December 6-án reggel minden csoportban tetőre fokozódott az izgalom, minden gyerek várta a Mikulást! Legfőképpen a Katica csoport, akik tudták, 10 órakor nagy kirándulás vár rájuk, indulás Nagykarácsonyba a télapóhoz. Sikeres odaérkezésünk után, pár falattal a gyomrunkban vártuk a programokat. Be is engedtek minket, lehetett befőttes üvegeken különböző dallamokat eljátszani, célba dobni, és volt egy fantasztikus labirintus, ahol a gyerekek úgy elvesztek, hogy néha mi felnőttek sem tudtuk ki-hol van? Ezután egy manó kalauzolásával elindultunk a falu felfedezésére. Láthattunk hatalmas szalmabálából mikulást, a megyék karácsonyfáit (ahol a Fejér megyei volt az egyik legdíszesebb.) A kőrsétánk majdnem végén bejutottunk a játszó házba gyerekeink nagy örömére – azt az örömet-játszadozást látni kellett volna mindenkinek. Volt ott csúszda, tása, ütős játék, mászóka, még egy színpadi előadást is tartottak a mikulásfalviak. Közben elérkezett az idő: a saját házában várt minket a Télapó! Kis várakozás után, fogadott minket a nagyszakállú (kinek már elfogyott a szakálla a sok cibálástól). Minden apró részletet megbeszéltek a gyerekek a Mikulással, ki volt jó, vagy rossz persze ezt senki nem vállalta be, de hát tudjuk gyerekeink mindig jók! Próbálták megtudni a titkot, hogy kerül a csomag az ablakba, a cipőcskékbe. Egy kérdés azért akadt, amire nem tudott válaszolni. A mi Lilink kifogott rajta, mondván az Ő cipője nem is az ablakban volt! Már majdnem ránk sötétedett, mikor búcsút vettünk, mert lassan indulnunk kellett hazafelé, de még egy óra játszóház belefért az időnkbe. Egyszóval ez a kirándulás ismét nagyon jól sikerült, gyerekeink megint ezer élménnyel érkeztek haza. Le a kalappal óvónénik előtt, akik megszervezték!

————————————————————————————————-
2011.11.20. Bikali kirándulás
A Katica csoport egy bikali élménybirtokot látogatta meg november 12-én, Márton napján. Az idő gyönyörű volt, az égiek ismét nekünk kedveztek. Mikor odaértünk, egy mesemondó néni történeteket adott elő a gyerekeknek Mátyás királyról.Ezután mindenki elindult, hogy felefedezze a bitokot. Lehetőség adódott bőven, meglehetett látogatni a szabó műhelyt, a mézeskalács készítő műhelyt, volt lehetőség agyagozásra, ólomkatona festésre, libát tömni, kvíz-kérdésekre válaszolni, megméretteték magukat a gyerekek ki tud előbb megenni egy zsíros kenyeret. Érdekes és látványos volt a madárröptetés, de szerintünk mindenkit a lovagi torna kápráztatott el igazából.Összeségében elmondhatjuk, hogy egy megint jól sikerült kirándulás volt, sajnáljuk hogy sokan nem jöhettek el. DE senki ne keseredjen el, már szervezzük a következőt!!!
Betty, Csilla


————————————————————————————————-
2011.10.20. Rajzaink

————————————————————————————————-
2011.09.20. Bence szülinap

————————————————————————————————-
2011.06.28. Játékvásár
Kedden délelőtt a gárdonyi óvodások ajándékot kaptak. Csörgő József és felesége lepett meg minket egy nagy dobozzal, melyben babákat, baba bútorokat- és ruhákat, pónikat, valamint a gyermekek számára kedves kis figurákat találtunk. Nagy volt az öröm!
Ezúton szeretnénk megköszönni kedvességüket, hogy ránk gondoltak!

————————————————————————————————-
NAGYCSOPORT 2011-2012
Csoport neve: Katica csoport

Óvónők: Nagy Laura, Jónásné Farkas Beatrix
Dajka: Szecsei Ferencné (Csilla néni)

Előzetes csoportnévsor:
Bodács Bence
Bodó Barbara Amira
Borsi Alex Szilveszter
Botos István Balázs
Debreceni Lili
Dohos Álmos Olivér
Erhardt László
Forró Viktória Titanilla
Füst Csenge
Gajdos Róza Lara
Gróf Péter
Hajdu Emma
Havai Bence
Horváth Viktor
Hőbe Brenda Korina
Hörnyik Dávid
Kellner András
Kellner Balázs
Kilbertus Bence Vilmos
Kovács Csenge
Krausz Alexander
Lukács Tóth Lóránt
Nagy-Mátrai Botond
Réti Ármin
Rózsa Gréta
Szecsei István
Székely Áron Csaba
Varga Ármin
Vida-Szűcs Balázs

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

————————————————————————————————-
2011.06.17. Borsóból leves
A Medveparki látogatás után lázasan kezdtük szervezni a “Borsóleves főzéses” napot. Várakozáson felüli volt ez a péntek-igazi Katicás kirándulás. Jó idővel, jó kedvvel, boldog gyermekekkel és kellemesen fáradt óvónénikkel.

9 órakor indultunk az óvodából Gróf Petiék háza felé. Klári igazi játszóházat varázsolt az udvarukból. A gyerekek mindenféle felszólítás nélkül megrohamozták az ott található sátrat, csúszdát, vízipisztolyokat, építőkockákat, bicikliket, autókat és még sorolhatnám…Szerencsére az idő megint a barátunk volt, ezért kedvükre pacsálhattak, lőhették egymást kedvükre, mezítláb szaladgálhattak.

Egyszer csak megjelent az udvarban egy úriember egy láda őszibarackkal.Mint kiderült ő Petiék szomszédjában lakik, észrevette a gyerekeket és arra gondolt örülnénk egy kis gyümölcsnek. Örültünk!!!!! Így a tízórai is megoldódott a Dávid által hozott fehér csokival megfűszerezve.
Réka is átjött a szomszédból. Őt búcsúverssel fogadta a csoport, mert sajnos szeptembertől Székesfehérvárra fog járni óvodába.Az ő anyukája-Kriszti-mindenkinek zsákbamacskával kedveskedett.


Közben persze Laura nénivel elkezdtük főzni a levest, amely, mint utólag kiderült ehetőre sikeredett…

Míg a gyerekek kedvükre tomboltak, Klári (Peti anyukája) a gyerekek kezére gyönyörű alkotásokat készített, sőt mindenki kívánságát teljesítette!

Közben a leves is elkészült. Az a bizonyos második:az Alex apukája által felajánlott pogácsa és Isti anyukájának fenséges palacsintája volt. Köszönjük!!!!!

Hogy a meglepetések sorát tudtuk-e fokozni? Igen! Csilla néni is ellátogatott a kis csapathoz, aki még nincs jól, de talán a gyerekek szeretete segít neki a gyors felgyógyulásban. Siess vissza hozzánk!!!! A levezető játék után a “Nyírfába” indultunk, ahol Áron anyukája már várt minket hideg innivalóval és gumicukorral.
Ekkor már fél 3 felé járt az idő, ideje volt indulni a Lovardába. Sajnos a virsli sütés elmaradt (ezt majd a Tűz témakörben pótoljuk), de a lovaglás, az állatsimogatás és az önfeledt játék ezúttal sem maradhatott ki a napból. Köszönöm férjemnek, Jónás Róbertnek, hogy a “bátrabb” és érdeklődő gyerekeket meglovagoltatta.
3 órakor a szülők ide jöttek a gyerekekért és úgy gondolom nem haragudtak ránk azért, amiért csemetéik kicsit szutykosan mentek haza.

Köszönjük szépen a mai csodálatos napot minden szülőnek, akik valamilyen formában tettek azért, hogy gyermekeik jól érezzék magukat az idei tanév utolsó kirándulásán!
Jónásné Farkas Beatrix

További fotók az albumban:

2011.06.17. Katicák és az elkészült borsóleves

————————————————————————————————-
2011.06.15. Borsót szed a csapat – leves lesz belőle


————————————————————————————————- 2011.06.10. Veresegyházán a Medveparkban jártunk 29 további fotó a csoport webalbumában:

2011.06.10. Katicák Veresegyházán a Medveparkban

————————————————————————————————- 2011.05.25. Ma Balu születésnap is volt

————————————————————————————————- 2011.05.09. A Katica csoport a halastavaknál ————————————————————————————————- 2011.05.06. A Katica csoport Anyák Napi ünnepségPénteken 15.00 órától köszöntötték a Katicák édesanyjukat, nagymamáikat, műsorral, virággal, jó szóval.

Egy kb. 14 perces film Lili anyukájától: És egy 36 perces film, Csenge apuka jóvoltából: 1. rész a háromból: A 2.: A harmadik: Valamennyi youtube videó letölthető különféle minőségben és kiterjesztésben a Keep It nevű oldal segítségével http://keepvid.com ————————————————————————————————- 2011.04.29. A Katica csoport május 6-án, pénteken 15.00-kor tartja az Anyák Napi ünnepséget. ————————————————————————————————- 2011.04.30. Katicák a nagyszínpadon ————————————————————————————————- 2011.04.08. Kirándulás a budafoki Tropicariumba Előzetes: Ma busznyi csapatunk újabb várat hódított meg, a Tropicarium a Camponában az őserdők és a sekély tengerek világába repítette gyermekeinket és szüleiket egyaránt. ————————————————————————————————- Kedves Szülők! A kapcsolattartás erősítésére a csoport saját e-mail címét is létrehoztuk, melyre küldött e-mailek az óvónéniknél landolnak. A cím:katica201011@gardonyiovoda.t-online.hu Hasonlóan a csoport levelezőlistáját is talpra állítjuk, melyre jelentkezés a fenti csoport-mailen vagy az óvónőknek átadott e-mail címen lehetséges. A csoport címe a postaovikatica@googlegroups.com, de ez csak a felvitt tagok számára elérhető. Mire használjuk? – óvónők üzenetei a szülőknek – óvodavezető üzenetei a szülőknek – szülők közérdekű kérdései az óvoda vagy egymás felé Mire ne használjuk? – bizalmas vagy csak 1-1 felet érintő ügyek bonyolítására (a tagok eleve túl sok e-mailt kapnak!) – ilyen esetekben vagy a csoport e-mailt használjuk, ha az óvónőknek szeretnénk írni vagy azon szülőtárs közvetlen e-mailjét, akinek válaszolni, akivel levelezni szeretnénk. Ne felejtsük: ha a csoportból kapott e-mailre válaszolunk, akkor minden feliratkozott szülőtárs meg fogja kapni a válaszunkat, tehát ha nem érint mindenkit, a szándékolt címzett e-mailjét írjuk be a címzett rovatba a postaovikatica@googlegroups.com helyett! – reklámra, vagy ízlést sértő megjelenésekre. Kérjük, akinek van rendszeresen használt e-mailje és még nem tette illetve nincs felvéve, vagy jelentkezzen a levelezőcsoporton, hogy tag akar lenni, vagy írja fel email címét a csoportszoba előtt elhelyezett lapon. Üdvözlettel: a Honlapkezelő Ui: a rendszer kezelését illetően kérdéseket ide: webmaster@gardonyiovoda.t-online.hu ————————————————————————————————- ————————————————————————————————- 2011.03.09. Minikirándulás Nagyon várják már a Katicák a tavaszt, s a jó idő legkisebb jelére kihasználják az alkalmat, hogy ne csak a tó jegére sétálhassanak el. Most ismét a Fábry Sportcentrumba sétáltak el az Ady Endre utca végére, ahol háziállatokkal ismerkedhettek, s ismét lehetett lovagolni a pónikon is. ————————————————————————————————- 2011.02.22. Számos fotó a mai farsangi ünnepségről És további fotók Szilvitől: ————————————————————————————————- 2011.02.09. Katica tablók ————————————————————————————————- 2011.02.07. Lili szülinapja ————————————————————————————————- 2011.02.08-i szülői értekezlet összefoglalása – A szülői értekezlet első felében az első félévet értékeltük a szülőknek: – – – – Az egészséges életmód alakítása – – – – Érzelmi nevelés-társas kapcsolatok -Bodó Barbara apukájától flakon préselőt kapott a csoport. Innentől a flakonokat tisztára mosva, nem összepréselve kérjük a szülőktől, ha hoznak. – Március hónapban, a Víz témakör lezárásaként szülőkkel együtt elmennénk a Tropicáriumba. Erről majd még később egyeztetünk. – Március 9. 10.30. Rajzolok egy szép világot-Mikola Péter műsora 500Ft a belépő – Április 13. 10.30. Tavaszköszöntő- Áprily Géza műsora 500Ft a belépő Ezeknek a műsoroknak az árát külön beszedjük mindenkitől! – Kérünk mindenkit, hogy az öltöző rendjére figyeljenek, a zsákokat nézzék át, legyen váltóruha! A rajzos dobozokat időnként ürítsék ki! – Adó 1 %-a: Tavaly 380 000Ft jött össze! Köszönjük szépen! Az idén is várjuk- a befolyt összeget udvari játékokra szeretnénk fordítani. – FARSANG: 2011. február 22-e, 09 órától 11 óráig tart. Sütit, üdítőt lehet hozni. VÁRJUK A SZÜLŐK MESÉJÉT, ELŐADÁSÁT!!!!! Ezen a napon haza lehet menni az anyukákkal ebéd előtt is, de ezt mindenki jelezze időben, hogy az élelmezésvezetőt tudjuk értesíteni. – Alapítványi bál: 2011. március 5. Ponty Étterem Még szervezés alatt áll. – Nyári szünet: 2011. augusztus 1-29-ig. – Jön még fényképész az oviba, erről mindenkit megkérdezünk, hogy igényli- e vagy sem. Ha valakinek kérdése lenne, az személyesen az óvónénikkel tud beszélni! ————————————————————————————————- 2011.02.08-án, kedden 16.30-kor szülői értekezlet lesz a Katica csoportnak! ————————————————————————————————- 2011.02.05. Bazsi és Balu ————————————————————————————————- 2011.02.02. A nagy macinap Ma mackónapot tartottunk, hihetetlen eredményességgel, hiszen 67 maci gyűlt össze. Mindenki egyesével bemutatta a maciját vagy macijait – volt aki 11-et hozott. Megszámoltuk őket, s nagyság szerint sorba állítottuk. Macis dalokat énekeltünk, macis meséket hallgattunk ezen a napon. Eljátszottuk mit csinál a medve, ha kisüt a nap: megijed, visszabújik. Ha nem látja meg magát, akkor kint marad. Átugrálhatták a macikat. Laptopon macis meséket nézhettünk. Földgömbön megmutattuk, hol élnek (barnamedve, jegesmedve). Megbeszéltük, milyen fajtái lehetnek. Képeskönyveket, kirakókat, társasjátékokat, DVD-ket, plédet és párnát is hoztak a gyerekek. A szülőknek nagyon köszönjük, hogy odafigyelésükkel segítik munkánkat!! ————————————————————————————————- 2011.02.01. Flakonpréselővel gazdagodtunk Bodó Barbara apukájától flakonpréselőt kaptunk. A csoportban szereltük fel. A gyerekek sokat segítenek, nagyon élvezik a flakonpréselést. Kérjük a kedves szülőket, gyüjtsék a flakonokat és kimosva, lehetőség szerint kiszárítva, de nem összetaposva hozzák el, hogy még préselhessünk! ————————————————————————————————- 2011.01.28. Mai szülinap ————————————————————————————————- 2011.01.27. Barbara szülinapja ————————————————————————————————- 2011.01.07. Jégen jártunk – többször is ————————————————————————————————- 2010.12.15. Tablónk – ma ————————————————————————————————- 2010.12.06. Ma nálunk is járt a Mikulás ————————————————————————————————- 2010.11.22. Szent György és a sárkány ————————————————————————————————- 2010.11.20. Libatoll és egyéb rajzok ————————————————————————————————- 2010.11.17. Nyertünk a Ludas Matyi rajzpályázaton Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a Ludas Matyi rajzpályázaton a Katica csoport küldte be a legtöbb rajzot, melyet a zsűri emléklappal díjazott. II. helyezett Jónás Levente lett, aki az emléklap mellé könyvjutalmat kapott. Gratulálunk! ————————————————————————————————- 2010.11.11. Szülős Márton Nap Ma az ovi emeletére voltak hivatalosak szülők és a műszak végeztével a gyermekek egyaránt – mint az már kiderült kettővel ezelőtti hírünkből. Játék és vetélkedés után előkerültek a libasültek, és a hasonszőrű étkek, itókák. ————————————————————————————————- 2010.11.11. Libáink ————————————————————————————————- 2010.11.09. Sürgős!!!!!!!!!!!! ————————————————————————————————- 2010.11.09. Libavágás – csoportosan elkövetve A gyerekek Csilla nénihez látogattak, ahol a hagyományos libavágás rejtelmeivel és mai szemmel nézve, borzalmaival ismerkedhetek meg. A pár évtizede még szinte minden gyermeknek napi látvány (akkor még a tehénről sem hitték, hogy lila színű) ma akár tanulságos biológia előtanulmánynak is felfogható, soha nem lehet tudni, kinek jelenti egy jövőbeli nehéz helyzetben a túlélést 🙂 ————————————————————————————————- 2010.11.04. Vissza az időben Október 6-án a hulladékgazdálkodással kapcsolatos alapvető ismeretekről tartott játékos ismertetőt a csoportoknak a vállalat munkatársa. További fényképek a hulladékgazdálkodással ismerkedésről, néhány hétig letölthetők! ————————————————————————————————- 2010.11.01. Vissza az időben Október 8. A Katica csoport Martonvásárra ment vonattal. A célpont hagyományosan az Óvodamúzeum. Az óvodamúzeum mellett a tágas tavas park és a Beethoven múzeum keltette fel még a mieink érdeklődését. És a visszaérkezés: További fényképek az érkezésről, néhány hétig letölthetők! Október 3. Salátakészítés Október 14. Látogatás a székesfehérvári tűzoltóságon. További képek a három eseményről, néhány hétig letölthetők! ————————————————————————————————-
2010.10.22. Tűzoltós rajzaink A gyerekek a székesfehérvári látogatás után emlékeiket rajzban idézték. Íme az ezekből készített kiállítás:
————————————————————————————————-
tovbbiak az archiv lapon